GÜNDEM

Özay Şendir yazdı: ‘Bu önlemlerle salgın bitmez’ yorumları hem doğru hem yanlış

Milliyet yazarı Özay Şendir, bu günlerde sık sık ‘Bu önlemlerle salgın bitmez’ yorumunu duyduğunu, fakat bu yorumun "şekil açısından yüzde 100 doğru, içerik açısından yüzde 100 yanlış" olduğunu söyledi.

Özay Şendir yazdı: ‘Bu önlemlerle salgın bitmez’ yorumları hem doğru hem yanlış

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, bugünkü köşesinde ‘Bu önlemlerle salgın bitmez’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Şendir, şunları kaydetti: 

Bu uygulamaların sebebi asla koronavirüsü bitirmek olmadı. Amaç salgının yayılma hızını yavaşlatıp, sağlık sisteminin taşıyabileceği kadar hastayla uğraşmak. 40 bin yatak kapasitesi olan bir ülke, aynı anda 50 bin koronavirüs hastasına hizmet veremez, sistem kilitlenir, sağlık hizmeti alamadan ölen insanlar olur. Salgının yayılma hızı kontrol altında tutulursa, 40 bin yatak kapasitesi 100 bin, 200 bin hastaya rahatlıkla bakabilir. Peki, bu önlemler, salgının yayılma hızını yavaşlatmakta ne kadar başarılı olur? Bir miktar işe yarayacağı kesin, cumartesi günleri, uzun zamandır İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu gün haline geldi. Restoranlar ve kafeler kısıtlama kalktığı günden beri tıklım tıklımdı. Bazı halk sağlığı uzmanları 14-28 günlük tam kapatma öneriyor. Bu kadar sert bir tedbir salgının yayılma hızında daha keskin bir düşüşe yol açar bu doğru ama sadece bizim değil tüm dünyanın ekonomi diye bir derdi var maalesef. Ekonomiyi durdurmadan da yapabileceklerimiz var mıydı, evet var ve maalesef onları daha yapamadık...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar