GÜNDEM

ÖSYM YKS'de 12. Sınıf 2. Dönem Konularını Sormayacak! Öğrenciler Çalıştığına Pişman Oldu!

ÖSYM'nin YKS sınavına ilişkin aldığı karar ses getirdi. 12. sınıf 2. dönem konuları sınavda sorulmayacak. Aylardır 2. dönem konularına çalışan öğrenciler ise bu duruma tepkili. İşte ÖSYM'nin almış olduğu bazı kararlar...

ÖSYM YKS'de 12. Sınıf 2. Dönem Konularını Sormayacak! Öğrenciler Çalıştığına Pişman Oldu!

YKS'nin 17 - 18 Haziran 2023 tarihinde sınava gireceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. ÖSYM'den gelen bir diğer haber ise sınavda çıkacak konular üzerine. 12. sınıf 2. dönemden sorumlu olmayacak olan milyonlarca öğrenci, bu durum karşısında şaşırdı.

Öğrenciler Boşuna Çalıştıklarını Söylüyor

Bu kararla birlikte bazı öğrenciler depremden ötürü 12. sınıf 2. dönem konularını çalışmakta zorluk çekiyordu. Onlar adına isabetli bir karar olduğu belirtiliyor. Öte yandan konulara önceden çalışan ve 2. döneme yoğunlaşan pek çok öğrenci ise karar karşısında isyan etmekte. Bu zamana kadar boşuna çalıştıklarını söylemekteler. ÖSYM'nin resmi duyurusu ise internet sitesinde yer aldı.

ÖSYM'den Resmi Duyuru Geldi

12. sınıf 2. dönem konularının YKS sınavında olmayacağına yönelik duyuru, bizzat ÖSYM tarafından yapıldı. Gelen açıklamada “Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri de alarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır.

Kurulumuz Kanun’un kendisine verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yaşanan bu olağanüstü şartları da göz önünde bulundurarak, ortaöğretim kurumlarında devam etmekte olan 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine ilişkin müfredattan öğrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS’de soru sorulmamasına karar vermiştir. Alınan karar ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konulmuştur." denildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar