GÜNDEM

Osman Diyadin'den Mustafa Akıncı'ya çağrı: Ya özür dile ya da istifa et!

İnternethaber yazarı Osman Diyadin, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine Akıncı'ya çağrıda bulundu ve "Ya özür dile ya da istifa et!" dedi.

Fırat'ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile tüm gözler Türk Ordusu'na ve Özgür Suriye Ordusu'na çevrilmiş iken harekata destek veren Türkiye ile aynı safta yer alan ve Türkiye'nin karşısında duran devletler kendini göstermiş oldu. 

Harekata karşı çıkan ülkelere baktığımızda hepimizin hafızasında "eski düşmandan dost olmaz!" söylemi bir kez daha yer aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklamaları ise Türkiye'de büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. 

Akıncı, Barış Pınarı Harekatı  devam ederken, Türk askeri canla başla PKK ile mücadele ederken "diyalog" çağrısı yaptı ve bu çağrısı ile gündeme bomba gibi düştü.

Mustafa Akıncı'nın Türk milletini şoke eden bu açıklamalarına bir çok kişiden, gazeteci ve yazarlardan tepkiler gelmeye devam ederken Osman Diyadin bugün köşesinden Akıncı'ya sert eleştiride ve istifa çağrısında bulundu.

Diyadin yazısında "KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı küstahça açıklama ile resmen kendi şanlı tarihine leke sürmüştür. Böyle bir ismin o makamda oturması züldür.." ifadelerine yer verdi. Akıncı'ya sert eleştirilerde bulunduğu yazısında "Rumlar dahi bu sözü söylemedi!" diyerek 'Ya özür dile ya da istifa et' çağrısında bulundu. 

Osman Diyadin, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın şanli tarihine, şehitlerine, ülkesine ve oturduğu cumhurbaşkanlığı makamına ihanet ettiğini savunarak  Rauf Denktaş'a yaptıkları ihaneti de şu ifadeler ile hatırlattı:

"1998 yılında yapılan seçimlerde 50 koltuklu KKTC Parlamentosu'nda 7 milletvekili ile temsil edilme imkanını nasıl kazandın. Bu milletvekili sayısı ile koalisyon ortağı da olup 2001 yılına kadar hükümette Başbakan Yardımcısı olarak kimin sayesinde görev yaptın...

Cevap ver...

Veremezsin...

Ama işte orada ihanete başladın Sayın Mustafa Akıncı...

Unutmadık biz o günleri…

Denktaş’a yaptıklarınızı!..

Aptal değiliz!.."

Osman Diyadin'in çok konuşulacak Mustafa Akıncı yazısı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar