GÜNCEL

Oscar Ödül Töreni'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski vurgusu: Konuşturmazsanız yakarım!

Rusya-Ukrayna savaşı Oscar Ödül Töreni'ne de sıçradı. Törende 2 Oscar sahibi oyuncu Sean Penn, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'ye söz verilmemesi durumunda ödüllerini yakacağını söyledi.

Oscar Ödül Töreni'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski vurgusu: Konuşturmazsanız yakarım!

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından düzenlenen Oscar Ödülleri (Akademi Ödülleri) 94'üncü kez düzenlendi. Tören yine geleneksel mekanı Los Angeles 'taki Dolby Theatre'a döndü. Bu yıl bazı ödüller ana törenden önce açıklandı.  Daha sonra da ana törene geçildi. Törende Ukrayna'daki savaşa dönen Rusya işgali ve Zelenski vurgusu hüküm sürdü.



2022 Oscar Ödül Töreni heyecanı, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın gölgesinde yaşandı. Ukrayna konusunda ülkenin devlet başkanı Zelenski'nin törene bağlanmamasının yanı sıra ülkeye yönelik yardım çağrısında bir kere bile 'Ukrayna' adının söylenmemesi de bazı tepkilere yol açtı. 

Sean Penn 'Zelenski'ye söz verilmezse ödüllerimi yakarım' dedi
Daha önce 2 kez "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan ünlü oyuncu Sean Penn'den Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile ilgili dikkat çeken bir talep geldi. Penn, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'ye söz verilmemesi durumunda ödüllerini yakacağını söyledi.

Oscar ödüllerini herkesin önünde eriteceğini belirtti
Amerikalı aktör Sean Penn, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin bu yılki Oscar Ödülleri töreninde konuşturulmaması halinde törenin boykot edilmesi gerektiğini söyleyerek, bugüne kadar aldığı Oscar ödüllerini herkesin önünde eriteceğini belirtti. Penn, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şu anda bizim ödüllerimizin yapacağı en iyi şey, başkana konuşma fırsatı vermek. Bunu yapmamak için karar verilmiş. Eğer başkana söz verilmezse döndüğümde ödüllerimi yok edeceğim."

Organizatörler Zelenski'nin konuşmasına yönelik talepleri reddetmiş
Penn, CNN'e verdiği röportajda, Akademi'nin, Zelenski'ye, Ukrayna'nın mücadelesi hakkında konuşabileceği bir platform sunma yükümlülüğü olduğunu savundu. Türkiye'de 28 Mart'ın ilk saatlerinde, 03.00'te canlı yayımlanacak gösteride sunucu olarak yer alacak komedyen Amy Schumer de yakın zamanda Zelenski'nin konuşmasını istediğini ancak bunun organizatörler tarafından reddedildiğini söylemişti.

Zelenski'yle bizzat görüştü
Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesinden hemen önce Ukrayna'ya giderek Zelenski'yle bizzat görüşen Penn, Oscar Ödülleri'ne yönelik görüşlerini aktardı. 61 yaşındaki aktör şu ifadeleri kullandı:

"Akademi Ödülleri'nin Zelenski'nin hepimizle konuşması için fırsat tanımasından daha büyük bir şey olamaz."

Penn, CNN'e verdiği röportajda, Akademi'nin, Zelenski'ye, Ukrayna'nın mücadelesi hakkında konuşabileceği bir platform sunma yükümlülüğü olduğunu savundu.

Türkiye'de 28 Mart'ın ilk saatlerinde, 03.00'te canlı yayımlanacak gösteride sunucu olarak yer alacak komedyen Amy Schumer de yakın zamanda Zelenski'nin konuşmasını istediğini ancak bunun organizatörler tarafından reddedildiğini söylemişti.

Penn, "Akademi Ödülleri'nin (Zelenski'ye) hepimizle konuşma fırsatı vermekten başka yapabileceği daha büyük bir şey yok. Anladığım kadarıyla bunu yapmamak için bir karar verilmiş. Başkan Zelensk'nin bunu isteyip istemediği konusunda yorum yapacak kişi ben değilim" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı'nı öne çıkarmama kararını "Hollywood tarihinin en ahlakdışı anı" diye tanımlayan Penn meslektaşlarından Oscar Ödülleri'ni boykot etmelerini istedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar