MEDYA KÖŞESİ

Orhan Uğuroğlu'ndan Çetiner Çetin'e övgü dolu sözler

TSK'nın doğuda PKK terörüne karşı verdiği mücadeleyi yaptığı yayınlarla izleyicilere aktaran Habertürk yazarı Çetiner Çetin'e Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'ndan övgü geldi.

Orhan Uğuroğlu'ndan Çetiner Çetin'e övgü dolu sözler

Orhan Uğuroğlu, Çetiner Çetin'in yayınlarını büyük bir istekle izlediğini söyledi ve bir dönem görev yaptığı Hakkari'deki anılarına gittiğini ifade etti. 

Çetiner Çetin ile telefonda görüştüğünü de belirten Uğuroğlu, bir sonraki sınır seyahatine katılacağını da duyurdu. 

İşte o yazı:

Habertürk televizyonunun Dış Politika Yayın Koordinatörü gazeteci Çetiner Çetin kardeşimin o dağlarda yaptığı haber ve söyleşileri ilgi ile izledim. Çetin 11 gün boyunca; Cudi, Besler-Dereler, Kato, Namaz Dağı, Cilo, Verkavik, Belbuka, Tendürek dağında Tavşan Tepe ve Şamyataşı üs bölgelerinde dolaştı.

Sat göllerinin bulunduğu Dağlıca bölgesindeki dünyanın en yüksek rakımlı askeri üssü Düztepe'deki görüntüleri de çok dikkat çekiciydi. Bu haberleri Verkavik adını duyunca aklıma çok yakınındaki Kavaklı mezrasında 1981 yılında yaptığım askeri operasyon geldi. ekran-alintisi-20210104214616.jpg Eğirdir Dağ Komando okulundan sonra Asteğmen olarak görev yaptığım Yüksekova'da Kavaklı mezrasına bölük komutan vekili olarak 19 - 21 Ağustos 1981 tarihlerinde operasyon yaptım ve PKK'nın kuruluş belgelerini ele geçirdik. Ruhu şad olsun Balıkesirli Mehmet Günaydın çavuşumu kollarımda şehit verdim... İki askerim de yaralanarak gazi oldu. Vatani görevim sırasında yaptığım operasyonlar nedeniyle onur duyarak "Takdirname" belgesi aldım. orhan-2.png Çetiner Çetin'i aradım ve Yüksekova'da prefabrik barakalarda görev yaptığım askeri birliğimi sordum, "Önce Tugay sonra da Tümen oldu abi" dedi ve devam etti: - "Orhan abi oralar eskisi gibi değil, artık gece gündüz rahatlıkla seyahat ediyoruz. Mehmetçik tüm stratejik dağları, tepeleri, geçiş yollarını sınır boyunca mükemmel şekilde koruyor." Türk Silahlı Kuvvetlerimizle bir kez daha gurur duydum. Çetiner Şubat ayında bölgeye haber yapmaya tekrar gidecekmiş. Dedim ki; Komando brövemi göğsüme takar nasip olursa ben de seninle gelirim. Yüksekova, Kavaklı, Esendere dağ - tepe gezeriz…

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar