GÜNDEM

Orhan Uğuroğlu'ndan Cem Uzan'a kumpas iddiası

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, daha önce uzun yıllar yanında çalıştığı Cem Uzan'ın Genç Parti ile sahalara geri dönmesi üzerine yazdı.

Orhan Uğuroğlu'ndan Cem Uzan'a kumpas iddiası

Genç Parti Genel Başkanı Hakan Uzan oldu siyaset arenası hareketlendi. Cem Uzan'ın sahalara geri dönmesi olarak algılanan bu olay üzerine yazan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Uzan ailesine kumpas kurulduğunu iddia etti. 

Uğuroğlu'na göre bu kumpası kurgulayanlar arasında Doğan medya da bulunuyor. 

İşte o yazı:

Cem Uzan, Genç Parti lideri olarak aktif siyasete kardeşi Hakan Uzan'ı da genel başkan yaparak hızla döndü. 1990 yılında Star1 Magic Box TV'nin kuruluşundan başlayarak 2003 yılında tüm şirketlerine el konuluncaya kadar Uzan grubunda Ankara Temsilcisi ve holdingin Ankara koordinatörü olarak çalıştım.

Cem ve Hakan Uzan'ın siyasette atak yapması üzerine telefonlarım kilitlendi. AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi'nin önemli isimleri ile birçok iş insanı tarafından soru yağmuruna tutuldum.

Cem Uzan'ı mahkûm eden savcı ve hâkimler ile Yargıtay'da kararları onaylayan hâkimler dâhil olmak üzere 16 savcı ve hâkimin FETÖ'cü olduğu resmen açıklandı. Değerli okurlarım, 2001 yılında Uzan Grubunun 43. Yıl kutlamaları yapılınca, "Cem Uzan parti kuracak" iddiaları ortaya atıldı. Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV ve güçlü medya yapısı rakibi medya patronu Aydın Doğan'ı ve birçok iş insanını çok rahatsız etti… Hürriyet Gazetesi Motorola ve Nokia'nın, Uzan grubundan 1 milyar dolar olan alacaklarını tahsil etmek için dedektiflik şirketiyle anlaştığını 18 Temmuz 2001 tarihinde yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar