GÜNDEM

Orhan Miroğlu, HDP'deki çatlağı Mahmut Övür'e değerlendirdi

Yazar ve eski siyasetçi Orhan Miroğlu, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'e HDP'de yaşanan ayrılıkçı açıklamaları değerlendirdi.

Orhan Miroğlu, HDP'deki çatlağı Mahmut Övür'e değerlendirdi

Sabah gazetesinden Mahmut Övür'e konuşan Miroğlu, HDP'de Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın açıklamalarının PKK'yı hedef almaktan uzak olduğunu belirtti.

HDP'de Berlin Duvarı'nın çatırdadığını belirten Miroğlu, bu duvarın yıkılması için çok daha fazla şeyin gerekli olduğunun altını çizdi. 

İşte Miroğlu'nun Mahmut Övür'e verdiği demeç:

"HDP'de tartışmalar olduğu kesin. Ayhan Bilgen ve Altan Tan gibi, muhafazakar çevrelerden gelenler, HDP'ye PKK'nın rızasıyla hakim olan Türk solundan oldukça rahatsızlar. HDP'deki Kürt milliyetçileri de rahatsız. Ama bu itirazlar henüz PKK'yı hedef alan tartışmalar olmaktan çok uzak. Bu hareket içindeki 'Berlin Duvarı' biraz çatırdıyor, ama yıkılması kolay değil. Çünkü Millet İttifakı'nın bileşenleri, küresel güçler bunu istemiyor. Millet İttifakı'nın bileşenleri çok iyi biliyor ki, PKK'ya kem söz söyleyerek, HDP'nin en azından radikal kesimlerinden oy almak mümkün değil. O yüzden Millet İttifakı'nın bileşenleri, siyasi hesap kitap yaparken PKK hiç yokmuş gibi davranabiliyor. Bu da HDP-PKK ilişkilerinin sorgulanmasını erteliyor. 'PKK şiddeti ve terörüne tanınan tolerans' dediğim şey tam da bu işte."

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar