GÜNDEM

Orhan Bursalı'dan Soner Yalçın'a gönderme: Komplocular virüsten tehlikeli

Geçtiğimiz günlerde Soner Yalçın ile polemiğe giren Orhan Bursalı'nın hedefinde bugün de Soner Yalçın vardı.

Orhan Bursalı'dan Soner Yalçın'a gönderme: Komplocular virüsten tehlikeli

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı'dan Soner Yalçın ile girdiği polemiği yeniden alevlendirecek bir yazı geldi. 

Komploculuk, Koronavirüsten daha tehlikelidir diyen Orhan Bursalı, Soner Yalçın'a verdi veriştirdi. 

Geçtiğimiz günlerde girdikleri polemiği hatırlatan Bursalı, Yalçın'nın eleştirilere cevap veremediğini belirtti.

İşte o yazı: 

Tam da COV-19 virüsünün dünyada görülmemiş bir hızla insanları esir aldığı bir dönemde, komplo şarlatanlığı yaparak bundan şan şöhret ve para kazanacağını düşünenler çevreye virüs gibi yayıldı. Türkiye’de ve dünyada bilim düşmanlığının, özellikle bilinmezliklerin yarattığı endişelerin arttığı ortamlarda bu endişeleri körükleyenler de tıpkı virüs gibi peydah olur, yayılır ve toplumu etkiler..

Bunların en tehlikelilerden biri, içinde bilim düşmanlıkları, sahtekârlıklar, yanlışlıklar, manipülasyonlar ve başkalarının yazdıklarından çalıntılarla dolu yığma kitabı da piyasaya çıkmışken, parayı çok sevdiği için de büyük bir kazanç fırsatını yakaladığını düşündü. Hele her yazdığına hiçbir soru sormadan “mümin gibi” inanan bir okur kitlesinin var olduğuna da inandığı için, atmasyonunu sürdürmekten geri kalmadı.

Eleştirilerin hiçbirine yanıt vermedi, çünkü yanıt vermeye kalksa, okurun doğru bilgiden haberi olacak ve inşa ettiği “inanç iktidarı” darbe yiyecekti. Bu açıdan bakıldığında bugünkü iktidardan ve benzeri inanç cemaatlerinden hiçbir farkı olmadığı net anlaşılacaktı. Salgın patladığında virüsün, bilimcilerin, Amerikalıların vb. laboratuvarda üretip dünyaya saldığını duyurdu. Ama bu “büyük buluşu”nun bir kaynağı yoktu, beyninin komplocu kıvrımlarında üretilmişti. Aynı zamanda dünyanın 15 yıl kadar önce yaşadığı SARS virüsü salgını için de “SARS’ın insan yapımı olduğu konusunda şüphe yok” diye yazmıştı. Kimin şüphesi yoktu? Tabii ki kendisinin! Ortalığı ne kadar kirletirse kitabının da o kadar itibar kazanacağını düşünüyordu.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar