GÜNDEM

Orhan Bursalı'dan CHP'ye uyarı: İttifak için harcadığınız gücü partiniz için de harcayın

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, CHP Genel Merkezi'ni partinin gücü için yeteri kadar çaba göstermemesi nedeniyle eleştirdi.

Orhan Bursalı'dan CHP'ye uyarı: İttifak için harcadığınız gücü partiniz için de harcayın

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, CHP Genel Merkezi'nin Millet İttifakı için harcadığı çabayı kendi partisi için harcamadığını söyledi. Bursalı'ya göre CHP'nin dinamizmi ve büyük potansiyeli çok eksik olduğu için Millet İttifakı da zayıf kalıyor. İşe Bursalı'nın yazısından ayrıntılar:

HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİ GÜCÜNÜ İNŞA EDECEKSİN

Çok temel bir sorun var, millet ittifakı için bu çabayı CHP Merkezi, kendi partisinin inşası, gelişmesi ve halk desteğini alması için yeterince harcıyor mu? Dünkü yazımda 19 ankette CHP’nin başarılı bir gelişimini göremediğimizi yazmıştım. CHP neden güçlenemiyor? Millet İttifakı’nın büyük bir çekici güce, lokomotife ihtiyacı var. Bugünkü durumda bu güç CHP, ama dinamizmi ve büyük potansiyeli çok eksik. Dolayısıyla Millet İttifakı da zayıf kalıyor.

İKTİDARIN KENDİ KENDİNE BİTMESİ BEKLENİYOR

Bir okur “Hocam sıçramayı bırakın kıpraşmıyor bile, iktidarın kendi kendisine bitmesini beliyor” diyor. Genel kanaat bu. Dolayısıyla, CHP’yi güçlendirecek ve büyütecek motor kendi kendini idare edebilecek bir güçte çalışıyor. Demem o ki kendi gücüne dayanacaksın, önce onu inşa edeceksin, her şeyden önce...

BÖYLE GİDERSE İLK YEREL SEÇİMLERDE HER ŞEYİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ

CHP liderliği için, CHP’nin seçmeni ve tabanda tüm sol kadrolarıyla birlikte büyümesi önemli olmalıdır. Yanınızdaki yönetiminizdeki üç - beş kişiyle bunu yapamazsınız. Ne seçim kazanırsınız ne ittifak politikasıyla başarıyı garanti edebilirsiniz. Koşullar hızla değişiyor ve değişecek. Yarının bir garantisi yok. Ama kendi gücünüzün bir garantisi var. Mesela ilk yerel seçimlerde her şeyi kaybedebilirsiniz!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar