GÜNDEM

Orhan Bursalı: Meral Akşener MHP'ye dönerse kendini bitirir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in MHP'ye dönüp dönmeyeceğine ilişkin yazan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, eğer dönerse Akşener'in kendisini bitirdiği anlamına geleceğini belirtti.

Orhan Bursalı: Meral Akşener MHP'ye dönerse kendini bitirir

Son dönemlerin en tartışmalaı konusu MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Akşener'e yaptığı "eve dön" çağrısı.

Akşener'in nasıl bir tavır alacağı merakla beklenirken Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı'dan konuya ilişkin bir yazı geldi. 

Bursalı, Akşener'i kastederek "Dönerse kendini bitirir" dedi.

İşte Bursalı'nın o ifadeleri:

MHP’ye döner mi? Kendini bitirir... Bahçeli veya RTE’nin “Dön”erine takılır.. Ama şu koşulla Meral Hanım ve benzer görüşteki arkadaşları için bir yol açılabilir: Bahçeli, şu veya bu şekilde çekilir ve büyük çoğunluk Akşener’i başkanlığa davet ederse bir birleşme olabilir. Fakat unutmayın, bu bile çok çok zor. Türkiye’de bıraksanız tüm yöneticiler lider doğdu. MHP’de o kadar lider adayı var ki!

Siyasi çıkarı ne olacak?

Yani unutun bunu, yüzde 99. Bir olasılık da Meral Hanım’ın siyasi iddiasını yitirmesi ve iltihak etmesi.. Bunu da unutun: Yüzde 99.

Bir de şu durum var: Meral Hanım evet dese bile partinin merkez sağ kanadı sırt çevirir. İYİ Parti neden katılsın Cumhur İttifakı’na? RTE’nin başkanlığına neden destek versin? Bir siyasi çıkar söyleyin.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum