GÜNDEM

Oray Eğin'den yerinde tespit: Bu tatil değil!

Habertürk yazarı Oray Eğin, Koronavirüs nedeniyle evde kal çağrılarının tatil olmadığını bir kez daha hatırlattı.

Oray Eğin'den yerinde tespit: Bu tatil değil!

Koronavirüs nedeniyle evde kal çağrılarının tatil olarak algılanması ilginç görüntüler ortaya çıkarıyor. Tehlikeye rağmen dışarıya çıkanlara tepki gösteren Oray Eğin, bu durumun bir tatil olmadığının altını çizdi.

İşte o ifadeler:

Önceki gün biri “Tatil uzayacak mı acaba,” diyordu. Türk tabii ki. Art niyeti de yoktu, gayri ihtiyari sordu. Kolektif şuursuzluğumuzun bilinçaltına işlenmiş hali bu. Türkiye’de azımsanmayacak bir kesim hayata verilmesi gereken bu zorunlu arayı “tatil” zannediyor.

Bu yüzden Bodrum ve Çeşme’ye akın ediyorlar, buraların belediye başkanları da ısrarla “Gelmeyin” diyor ama nafile. Önceki gün Fatih Altaylı’nın yazısını okudunuz. Güzel havayı fırsat bilen İstanbullular kendilerini Boğaz’a atmışlar ve trafik tıkanmış. Sadece halk değil, ama kanaat önderi konumundakilerde de bir laçkalık söz konusu: Hıncal Uluç her gün gazeteye gittiğini, akşam evde arkadaşlarıyla toplandığını ve rutinini aksatmadığını yazıyor. İşin özeti şu: Türkiye bu sosyal mesafe, zorunlu izolasyon, karantina, evde kalma meselesini anlamadı.

Bazen büyük firmalar yaratıcılıklarını gösterirler, Vodafone şebeke adını “Evde kal” yaparak bütün kullanıcılarına anlatmaya çalışıyor. Bu bir tatil değil, bir zorunluluk. Evde kalmadığımız sürece de hepimizin ölümü hızlanacak. Bu gerçeği tatlı tatlı söylemenin, alıştıra alıştıra sindirmenin de bir faydası yok. Bütün işaretlerin gösterdiği üzere COVID-19 bildiğimiz her şeyden daha tehlikeli ve insanlığın çaresizliği içinde tek çözümü mesafeyi korumak.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar