GÜNDEM

Oray Eğin'den ünlülere koronavirüs testi tepkisi: Şımarıklığa dönüştürdüler

Habertürk yazarı Oray Eğin, konuk olduğu programın ardından rahatsızlandığını ve koronadan şüphelendiğini fakat test yaptırmadığını açıkladı. Eğin, korona testi konusunda ünlüleri eleştirdi.

Oray Eğin'den ünlülere koronavirüs testi tepkisi: Şımarıklığa dönüştürdüler

Konuk olduğu programın sonlarına doğru rahatsızlandığını ve midesinde başlayan ve sonrasında şiddetlenen ağrı nedeni ile koronadan şüphelendiğini söyleyen Oray Eğin, "Gidip Corona testi yaptıracak halim yok. Her öksürükten paranoyaya kapılıp zaten sınırlı sayıdaki testleri ihtiyacı olanlardan çalmaya hakkım yok" dedi ve ünlüleri eleştirdi. Türkiye’de ünlülerin korona testini  şımarıklığa dönüştürmeye başladığını söyleyen Eğin, "Bugünlerde hepimiz ‘Acaba Corona mıyım’ diye semptom icat ediyoruz kendi kendimize, virüsü de modaya çevirdik ve paniğe kapılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oray Eğin'in yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

Ne de olsa Corona’nın merkezi New York’ta yaşıyorum ve her türlü tedbiri alsam da bir şekilde bulaşmış olabileceğinden korkuyorum. 

“Gece Raporu”nda aralarında Bilim Kurusu üyesi de olan uzmanlara aklımdaki birçok soruyu sordum. Kesin olarak merak ettiğim maske takmalı mı, virüs havadan bulaşıyor muydu… İlk günden beri tekrarlanan bilgiyi verdiler. Maskenin hasta olmayanlar için çok gerekli olmadığını, virüsün de havadan bulaşmadığını, en azından bu yönde kuvvetli bir kanıt olmadığını söylediler. Ama son günlerde maske takmanın faydalı olduğu ve virüsün havadan bulaşabileceğine dair de tartışmalar var. California Valisi herkese sokağa çıkarken yüzlerini kapatmasını önerdi mesela. Yaygın kanı herkes için maskenin (N95 olmasa da) gerekli olabileceği şimdi.

Hiç kimseyi suçlamıyorum, çünkü virüsün kendine özgü bir davranış biçimi var ve Aktaş’ın programında doktorların dediği gibi zamanla öğreneceğiz, yanıla yanıla doğruyu bulacağız. Bugün kesin ve doğru olan yarın doğru olmayabiliyor.

Dr. Google’a mide ağrısının Corona belirtisi olup olmadığını sordum, tabii ki olabilirmiş. Gerçi Dr. Google daha önce de her baş ağrısının sonucunda kanser veya beyin tümörü teşhisi koyuyordu. 

Gidip Corona testi yaptıracak halim yok. Her öksürükten paranoyaya kapılıp zaten sınırlı sayıdaki testleri ihtiyacı olanlardan çalmaya hakkım yok. Türkiye’de ünlülerin bu testi bir şımarıklığa dönüştürmeye başladığını fark ediyorum. Ancak iş gerçekten ciddileşirse, bütün belirtiler oluşursa doktora gitmek daha doğru. İlk belirtilerden sonra bir hafta tek başına insanın odasında (evin genelinde değil) kalması öneriliyor zaten. Bu yazıyı da yataktan yazıyorum zaten. (Hayır emekli gazetecilerden Ayşe Arman gibi bir şey de ima etmiyorum.)

Bugünlerde hepimiz ‘Acaba Corona mıyım’ diye semptom icat ediyoruz kendi kendimize, virüsü de modaya çevirdik ve paniğe kapılıyoruz. Diyorum ya benim bile aklımdan geçti, ama basit bir gıda zehirlenmesi ya da son zamanlardaki ruh halinin yansıması haftaya belli olur herhalde. Önemli olan bu süreci tedbirleri sürdürerek serin kanlı atlatmak sanırım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar