GÜNDEM

Oray Eğin: Twitter’in hack’lenmesi Amerikan seçimlerini etkileyecek

Habertürk yazarı Oray Eğin, Twitter'da yaşanan hack skandalının Amerikan seçimlerini etkileyeceğini yazdı.

Oray Eğin: Twitter’in hack’lenmesi Amerikan seçimlerini etkileyecek

Habertürk yazarı Oray Eğin, bugünkü köşesinde "Saldırıya dair soru işaretleri" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Eğin, Twitter'daki hack skandalının nasıl gerçekleştiğine ilişkin sorulara cevap aradı. Eğin'e göre saldırı Amerikan seçimlerini karıştırabilir:

Bu saldırının en önemli etkisi Amerikan seçimlerine olacak. Bu sene pandemi yüzünden birçok eyalet şahsen oy verme işlemini kaldırmayı, herkesi mektupla oy vermeye teşvik etmeyi tartışıyor.

Amerika’da seçimler geleneksel olarak Kasım ayında Salı günü mesai saatlerinde yapıldığı için birçok kişi gidip oy veremiyordu. Özellikle mavi yakalı işçiler -ki çoğu Demokrat eğilimli LatinX ya da Siyah- bu yüzünden demokratik sürecin dışında kalıyordu. Hele hele kilit eyaletlerde. Mektupla oy vermek katılımı artıracak, bu da Trump’ın aleyhine dönecek normal şartlarda. 10 bin katılım olan şehirlerde 100 bine çıkan seçmen kaydından bahsediyorum...

Mektupla oy verme işlemi aslında bu sene başarıyla uygulansa belki bundan sonra asla sandığa gidilmeyecek. Ama şimdi Twitter hack’i bu durumu iyice karmaşıklaştıracak.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar