GÜNCEL

Oray Eğin: İnce'yi gündeme getiren Ahmet Hakan ve Hürriyet'tir

Muharrem İnce'nin, CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı ile ilgili iddialar konuşulmaya devam ederken; Habertürk yazarı Oray Eğin de bugün kaleme aldığı yazısında Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında İnce'ye verdiği desteklerin, parti kurma sürecinde de başında bulunduğu Hürriyet Gazetesi aracılığıyla devam ettiğini yazdı.

Oray Eğin: İnce'yi gündeme getiren Ahmet Hakan ve Hürriyet'tir

Muharrem İnce'nin, CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Habertürk Yazarı Oray Eğin de bugünkü yazısında CHP'li Muharrem İnce'nin, dersane öğretmenliği ve yapmış olduğu birkaç konuşma dışında pek bir etkisi olmadığı halde; Cumhurbaşkanı adayı olma sürecinin reklam ve tanıtım işlerini yapan yazarlar tarafından sağlandığını belirterek adaylık sürecinde Ahmet Hakan'ın, etkisinin büyük olduğunu köşesine taşıdı.

Eğin, İnce'nin, yeni parti kuracağına dair söylentilerin çıkması ve tekrardan parlatılmasında Ahmet Hakan kendisini belli etmese de etkisinin büyük olduğunu ifade ederek "Anladığım kadarıyla Yalçın Bayer de kendisinin hiçbir şekilde içinde yer almadığı bir oyunun kurbanı oldu, sürece alet edildi." şeklinde konuştu.

Ahmet Hakan'ın, izinden döner dönmez Muharrem İnce’yle konuşup Muharrem İnce’yle konuşmamış gibi yaptığı bir yazı yazdığını belirten Eğin, sözlerine şu şekilde devam etti "O yazısı bütün operasyonun da itirafı gibiydi. Şimdi başka köşe yazarları da aynı taktiği uyguluyor: Muharrem İnce arıyor, stenograflara kelimesi kelimesine dikte ettiriyor, zaman zaman ellerine anket falan tutuşturuyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum