MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin: İktidar yazarları Sözcü gazetesi gibi

Habertürk yazarı Oray Eğin seçimden sonraki süreçte muhalefetin beklenmeyen bir performans gösterdiğini belirtirken iktidara yakın yazarların da Sözcü Gazetesi gibi olduğunu yazdı.

Oray Eğin: İktidar yazarları Sözcü gazetesi gibi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından muhalefetin kendinden beklenmeyecek derecede derli toplu ve gevşemez bir görüntü verdiğini vugulayan Oray Eğin, iktidar saflarında anlaşılmaz bir panik olduğuna dikkat çekti. 

Oray Eğin iktidara yakın yazarlar için şu ifadeleri kullandı: "Hükümeti destekleyen yazarların sosyal medya ve köşelerindeki satırları birkaç sene önceki Sözcü yazarlarınınki andırıyor. Geçen yazın “Muharrem İnce yanlış adaydı” konulu tartışmaların yerine “Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki yanlış adaydı”geçti. Oylarda usulsüzlük, çalıntı oylar hep muhalefetin iddialarıydı; şimdi iktidar aynı sözleri söylüyor.

İŞTE ORAY EĞİN'İN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

Bir hafta önce hiçbirimizin anlamadığı bir şey oldu.

Muhalefet derli toplu, sarsılmaz, gevşemez bir görüntü vermeye başladı. Anıtkabir ziyareti dışında Ekrem İmamoğlu neredeyse bir AK Parti yöneticisi disipliniyle işi götürüyor. CHP’nin daha ekrana çıktıkları anda insanı karamsarlığa sürükleyen o memur takımı ortalarda yok. Ağzını açtığı anda bir çuval inciri berbat edebilme potansiyeline sahip Kemal Kılıçdaroğlugeride kaldı. Aksine profesyonellik ve disiplin göze çarpıyor.

İKTİDAR YAZARLARI SÖZCÜ GAZETESİ GİBİ

İktidar saflarında ise anlaşılamaz bir panik var. Hükümeti destekleyen yazarların sosyal medya ve köşelerindeki satırları birkaç sene önceki Sözcü yazarlarınınki andırıyor. Geçen yazın “Muharrem İnce yanlış adaydı” konulu tartışmaların yerine “Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki yanlış adaydı”geçti. Oylarda usulsüzlük, çalıntı oylar hep muhalefetin iddialarıydı; şimdi iktidar aynı sözleri söylüyor.

Ortada tuhaf bir durum olduğu kesin. Sadece muhalefetin bunca sene sonra akıllandığı iktidarın da yorulduğu için hata yaptığı gibi basit bir açıklama yeterli değil. Üst akıl, dış güçler gibi komplo teorileri de yetersiz kalır.

Öyle ya da böyle sandıkta başlayan mücadele sandığın dışına taşındı. Taktiksel üstünlük belirleyici olacak artık.

Milyonlarca oyun birkaç saatte sayılıp, birkaç bin tanenin bir haftada tamamlanamaması savaş taktiği kitaplarından bir madde gibi duruyor.Rakibi bezdirip sonunda pes ettirmeye yönelik adeta. Normal şartlarda süreç uzadıkça muhalefetin konsantrasyonunun dağılması, laçkalaşması, olmayacak hatalar yapması gerekir. En azından bugüne kadar Türkiye’de hep böyle oldu, zira muhalif partileri disiplinli olmalarıyla tanımıyoruz. Öte yandan iktidar çalışkan ve sabırlı biliniyor. Birkaç güne göreceğiz herhalde bu hesabın tutup tutmayacağını.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar