GÜNDEM

Oray Eğin, Fox News ve Beyaz Saray ilişkisini yazdı!

Habertürk yazarı Oray Eğin, Beyaz Saray ve Fox News arasındaki ilişkiyi yazdı. Özellikle koronavirüs gündemi ile Çin'e yönelik komplo teorilerine sarılan Fox News'i Trump'ın sık sık aradığı biliniyor.

Oray Eğin, Fox News ve Beyaz Saray ilişkisini yazdı!

Koronavirüs salgını dünya gündemini meşgul ederken ABD'de özellikle Fox News tarafından ortaya atılan komplo teorileri dikkat çekiyor. 

Habertürk yazarı Oray Eğin, Fox News ve Beyaz Saray arasındaki bağlantıyı yazdı. Özellikle Fox News'te çalışanların Beyaz Saray'da önemli yerlere geldiğini belirten Eğin, Çin üzerindeki komplo teorilerine de değindi. 

İşte Oray Eğin'in yazısı:

Geçenlerde Fox News temsilcisi Donald Trump’a virüsün Çin’deki bir laboratuvarda insanlar tarafından geliştirildiği iddialarını sordu. Böyle haberlerde adet olduğu gibi bu da “adını vermek istemeyen devlet yetkilileri ve istihbarat görevlilerine” dayanıyordu ve Fox konuyu uzatmaya çok hevesliydi. Trump kendini korumak için hemen üzerine atlamadı. “Bilmiyorum, bir şey demek istemiyorum,” dedi. “Ama kim bilir ileride daha neler çıkacak.”

Fox News konuyu uzatmaya hala devam ediyor. Çin virüsü laboratuvarda üretmiş, ama bir biyolojik silah ya da tehdit değilmiş. Güya Amerika’ya “Bakın biz de başarıyoruz, biz de salgın hastalıklarla mücadele ediyoruz” demek ve gücünü göstermek içinmiş…miş…miş… Ama oradan da sızmış…mış…


BEYAZ SARAY-FOX BAĞLANTISI


Bu temelsiz iddialar Donald Trump’ın ilk günden beri virüsü “Çin malı” olarak değerlendirmesiyle de benzerlik taşıyor. Zaten Beyaz Saray’a seçildiğinden beri Fox’la Trump arasında direkt hat var. 

Başkan’ın ekranında neredeyse günün 24 saatini bu kanal açık. Kanala rastgele telefonla bağlandığı oluyor, bazen yayın biter bitmez arayıp sunucularla sohbet ediyor. 

Daha evvel Fox’ta çalışan isimler Beyaz Saray’da iş buluyor, Beyaz Saray’dan ayrılanlara Fox ekranlarını açıyor. Bu sayede Fox yürütmenin bir ayağına, uzantısına dönüştü ve Başkan’ın propagandasını yönetme konusunda önemli bir işlev kazandı.

COVID-19 krizi patladığında hem Trump hem de Fox virüsü eş zamanlı hafife almıştı, muhaliflerin abartısı olduğunu söylemişlerdi. Bugünlerdeyse ülkeyi yeniden açma konusunda fikir birliği ediyorlar.

Önceki gün Fox News’a konuşan Teksas Vali Vekili daha evvel söylediği “Amerika’yı bildiğimiz Amerika gibi tutmak için pek çok yaşlı aile büyüğünün hayatından fedakarlık edebileceği” açıklamalarını tekrarladı. “Yaşamaktan daha önemli şeyler var,” dedi. “Bu ülkeyi çocuklarım ve torunlarım için korumak. Ölmek istemiyorum, ama biraz risk almalıyız ulan.” (Ulan kısmını “man”den ben çevirdim.)

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar