GÜNDEM

Oray Eğin: Fethullah Gülen o diziler üzerinden operasyon yaptı

Habertürk yazarı Oray Eğin bizzat Fethullah Gülen'in diziler üzerinden Türkiye’de algı operasyonu yaptığını belirtti.

Oray Eğin: Fethullah Gülen o diziler üzerinden operasyon yaptı

Habertürk yazarı Oray Eğin'in Ankara Cumhuriyet Savcılığı' iddianameye FETÖ’nün kanallarında yayımlanan dizileri de dahil etmesinin gözden kaçmaması gerektiğini yazdı.

Oray Eğin bugünkü köşe yazısında, bizzat Fethullah Gülen'in iddianameye giren diziler üzerinden Türkiye’de algı operasyonu yaptığını iddia etti.

İşte Oray Eğin'in bugünkü köşe yazısından bir bölüm:


İmam ve Papaz
 

GEÇTİĞİMİZ günlerde neredeyse gözden kaçan bir gelişme yaşandı ve kaset kumpasını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcılığı, iddianameye FETÖ’nün kanallarında yayımlanan dizileri de dahil etti. Deniz Baykal’dan MHP’lilerin kasetlerine siyaseti şekillendiren kasetlerin FETÖ dizilerinde önceden ima yoluyla haber verildiği iddianamede yer aldı.

Daha önce Meclis’teki 15 Temmuz darbesini araştırma komisyonu da FETÖ’nün dizi filmlerini inceleme altına almıştı.

Bu dizilerde Reina katliamını da, Rus Büyükelçisi’nin öldürülmesini de çağrıştıran sahneler var. Ergenekon kumpası yıllarında hedef olan Yalçın Küçük de bu dizilerde “Kaya Minik” isimli bir karakter olarak canlandırılmış, hatta ekranda idam edilmişti. Olayları olmadan önce haber veriyordu diziler...

GERÇEK SENARİST

FETÖ dizileri hakkında bütün soruşturmaların gözden kaçırdığı bir gerçekse bu senaryoların arkasındaki büyük beyin. Diziler üzerinden Türkiye’de algı operasyonu yapan bizzat Fethullah Gülen’di.

17-25 Aralık sürecindeki kaset savaşlarının ortaya çıkardığına göre FETÖ’nün televizyon yöneticileri Kırık Hoca’ya telefon açıp senaryo hakkında fikir alışverişinde bulunuyor, Kırık Hoca da bizzat tavsiyeler vererek konuyu ve olay örgüsünü yönlendiriyordu. Sırf diziye bakarak bile Gülen’in Türkiye’yi nasıl karıştırdığını kanıtlamak mümkün. Ses kaydı bile var.

Ancak Türkiye kendi pozisyonunu ve haklılığını, onlarca delile rağmen bir türlü dünyaya, daha da önemlisi ABD’ye anlatamıyor. Kimi zaman dinlemek ve ikna olmak ABD’nin de işine gelmiyor, ama FETÖ soruşturmasında yapılan hatalar da Türk tarafının elini zayıflatan bahaneler olarak karşımıza çıkıyor... Cumhuriyet soruşturması mesela...

Oray Eğin'in yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar