MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin: Faruk Bildirici gibi ustalar işten atılır

Habertürk yazarı Oray Eğin, Faruk Bildirici'nin Hürriyet'ten gönderilmesini köşesine taşıdı. Faruk Bildirici gibi ustalar

Oray Eğin: Faruk Bildirici gibi ustalar işten atılır

"Türk basınında etik çıtasını birazcık yukarıda tutmaya çalışanların cezalandırılması gelenektendir" diyen Oray Eğin, Faruk Bildirici için "Rüşvetçiler, bavulla para taşıyanlar, kendilerini şirketlere, ürün tanıtımlarının hizmetine verenler ihya olur. Faruk Bildirici gibi ustalar ise işten atılır. Nitekim bugün Hürriyet’in Okur Temsilcisi son yazısını yazıyor" ifadesini kullandı. 

Faruk Bildirici'nin yeni patronlarının "bizi eleştirme" dediğini belirten Oray Eğin, Habertürk'te kendisine  “Lütfen diğer medyayı eleştirdiğin gibi sık sık bizi de eleştir” denildiğine dikkat çekti. 

İŞTE ORAY EĞİN'İN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM: 

Türk basınında etik çıtasını birazcık yukarıda tutmaya çalışanların cezalandırılması gelenektendir. Rüşvetçiler, bavulla para taşıyanlar, kendilerini şirketlere, ürün tanıtımlarının hizmetine verenler ihya olur. Faruk Bildirici gibi ustalar ise işten atılır. Nitekim bugün Hürriyet’in Okur Temsilcisi son yazısını yazıyor.

Kaçınılmaz gelişmeyi epey önce tahmin etmiş ve burada yazmıştım. Ama keşke bu sefer yanılsaydım.

Gazetenin şu anki patronunun kim olduğu önemli değil, Bildirici’nin gidişi zaten an meselesiydi. Ombudsman görevini göstermelik yapmıyordu çünkü, bu da pek çoklarını rahatsız etmeye başlamıştı. Yalandan ilkeler uygulayan gazetesinin çarpıklıklarını eleştiriyordu.

Nitekim yeni patronlar da “Bizi eleştirme” demiş; eski patronları da fırsatını bulsa bunu diyecekti zaten ama ömürleri yetmedi.

Ama bütün medya da aynı çürümüşlüğe teslim değil. Mesela Habertürk’te yazmaya başladıktan sonra yöneticiler bana “Lütfen diğer medyayı eleştirdiğin gibi sık sık bizi de eleştir” demişlerdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar