MEDYA KÖŞESİ

Oray Eğin: Biraz abartılı

Habertürk yazarı Oray Eğin, Cumhuriyet'in Pazar ekinin kapağını köşesinde değerlendirdi

Oray Eğin: Biraz abartılı

Bir gazetenin siyasi lideri desteklemesinde bir sakınca olmadığını söyleyen Habertürk yazarı Oray Eğin, Cumhuriyet'in Pazar ekindeki Selahattin Demirtaş fotoğrafının abartılı olduğunu söyledi. Eğin, "Adeta parti ilanı gibi duruyor sayfa.Ama hem Cumhuriyet kaçak dövüşüyor, hem de “Demirtaş neşesi”ni gizleyemiyor" ifadelerini kullandı.

BİRAZ ABARTILI

DÜNKÜ Cumhuriyet’in Pazar ekinin kapağında Selahattin Demirtaş var, “Demirtaş neşesi” başlığıyla poster gibi bir birinci sayfa hazırlanmış. Bir gazetenin bir siyasi lideri açık açık desteklemesinde bir sakınca yok.

Elbette Demirtaş da desteklenebilir, hele adayın görünürlüğünün çok sınırlı olduğu bu seçimlerde anlamlı bir destek de olabilir.

KAÇAK DÖVÜŞÜYOR

Fakat biraz abartılı, adeta parti ilanı gibi duruyor sayfa.

Ama hem Cumhuriyet kaçak dövüşüyor, hem de “Demirtaş neşesi”ni gizleyemiyor. Yaptıkları bir Cumhuriyet Gazetesi değil, Sabah Gazetesi adeta. Ton ve biçim olarak bire bir aynı, sadece aktörler farklı. Hiç değilse birinin duruşu net.

Cumhuriyet geleneğine yakışan gazetenin Demirtaş desteğini açık açık, bir başyazıyla okurlarına duyurmasıdır. Ama bunu da yapmaya korkuyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar