POLEMİK

Oray Eğin: Ahmet Hakan'da iş yok ama çene bol

Habertürk yazarı Oray Eğin, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan "Ahmet Hakan'da iş yok ama çene bol" diyerek eleştirdi. Hakan'ın gazete için duyurduğu "yeniliklerin" yeni olmadığını söyledi.

Oray Eğin: Ahmet Hakan'da iş yok ama çene bol

Habertürk gazetesi yazarı oray eğin, bugünkü köşesinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ı ve Hakan'ın köşesine taşıdığı, gazetesiyle ilgili "yenilikleri" duyurduğu köşe yazısını eleştirdi.

"Efsane genel yayın yönetmenleri tanıdım Türk basınında" diyen Eğin, Milliyet'ten örnekler vererek, bu gazetede bir aralar her hafta yayın yönetmeni değiştiğini, birbirinden yeteneksiz isimlerin göreve geldiğini ve ilk yaptıkları şeyin "Milliyet'ten" türünde bir köşe açıp kendilerini övmek olduğunu söyledi.

Ahmet Hakan'ın durumunu da buna benzeten Eğin, "Peki Türk basınında büyük tirajlara imza atmış, ses getiren gazeteler yönetmiş Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge, Ufuk Güldemir ve tabii ki Fatih Altaylı gibi isimler neden düzenli olarak kendilerini öven köşe yazmadılar?" diye sorarak Hakan'ın köşesinde duyurduğu "yenilikleri" eleştirdi:

İŞ YOK AMA ÇENE BOL

Göreve gelir gelmez "Hürriyet'in Arka Köşesi" diye kendini övme yazıları yazmaya başlayan Ahmet Hakan'da ise iş yok, ama çene bol. Ne yazık ki abartılı övgüleriyle gazetesinin başarısı ters orantılı ilerliyor. Hürriyet'i yerlerde sürünen, itibarını kaybeden bir zavallı yayın organına dönüştüren yönetici durup durup kendisini övüyor.

Dün gazetesinin "yeni" köşelerinden bahsediyor. "Yeni" tırnak içinde, çünkü hiçbiri yeni ve orijinal değil.

Ahmet Hakan'ın ilk övdüğü... Bir zamanlar ünlü insanların bugünkü halleri konu alan "Şimdi neredeler" bin senedir bütün dünyada yapılan, People'dan Oprah'ya herkesin kendine göre uyarladığı bilindik bir formül. Oprah'nın kanalında "Where Are They Now" diye programı bile var. Sınıfçılık gibi olacak, ama yapacak bir şey yok, insanın yabancı dili olmayıp gazete yönetmeye kalkınca dünyayı da kendisinin keşfettiğini zannediyor.

Hürriyet yöneticisinin kendi kendine övdüğü ikinci köşe "Hey Gidi Yıllar" da yine People ve US Weekly gibi haftalık dergilerden tutun da aklınıza hangi yayın organı gelirse denenmiş. Geçmişten fotoğraflar, üzerine sohbet... Instagram'daki #TBT modası eskiye olan özlemi artırdı. Aslında en güzel arşiv fotoğraflarını Habertürk'ün yazılı baskısında Güngör Denizaşan yayımlıyordu. Ama Hürriyet'in bu kadar bile uzağa gitmesine gerek yok. Bir zaman kendi yazarları olan Faruk Bildirici'nin Pazar ekindeki "Albüm" sayfasını hatırlayan Hürriyet okurları vardır herhalde. Onlar da belki benim gibi "E biz bunu görmüştük," diyordur... Ahmet Hakan televizyon kariyerini Ali Kırca'yı taklit etmek üzerine inşa etti, gazete yöneticiliği de sürekli başkalarının yaptığını kopyalamak mı olacak?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar