GÜNDEM

Oral Çalışlar'dan kitap önerisi: Savcı Doğan Öz’ü Vurdular

Posta yazarı Oral Çalışlar, gazeteci Berivan Tapan,'ın Savcı Doğan Öz’ün cinayetini anlattığı ve Tekin yayınlarından çıkan Savcı Doğan Öz’ü Vurdular (Bir Kontrgerilla Cinayeti) kitabını bugünkü köşesine taşıdı.

Oral Çalışlar'dan kitap önerisi: Savcı Doğan Öz’ü Vurdular

Posta gazetesi yazarı Oral Çalışlar, gazeteci Berivan Tapan,'ın Savcı Doğan Öz’ün cinayetini anlattığı ve Öz'ün eşi ve çocuklarıyla konuşup, mahkeme dosyalarını, gazete arşivlerini incelediği hummalı bir çalışmanın ardından Tekin yayınlarından çıkan Savcı Doğan Öz’ü Vurdular (Bir Kontrgerilla Cinayeti) kitabını bugünkü köşesine taşıdı:

Katilin itirafına, yargılayan mahkemenin vicdani kanaatine, bir yargıç olan yakın aile dostumuz eşi Sezen Öz’ün olağanüstü hukuk mücadelesine rağmen cinayet örtbas edildi. 42 yıldır süren adalet arayışı başladığında “minik kız” olan Bengi, lise öğrencisi kızı Deniz’e, “dedesi”ni anlatmaya çalışıyor. Kitap, hukuk skandalını, kendi savcısını değil katilini koruyan devlet anlayışını gözler önüne seriyor. Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz, Ankara’da 24 Mart 1978 sabahı işe gitmek üzere arabasına binerken evinin önünde öldürüldü.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar