GÜNDEM

Orak Çalışlar'dan Nagehan Alçı'ya destek

Posta yazarı Oral Çalışlar, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışıldığı bir TV kanalında "Eşcinseller ölsün mü?” diye tepki gösteren gazeteci Nagehan Alçı'ya destek verdi.

Orak Çalışlar'dan Nagehan Alçı'ya destek

Posta gazetesi yazarı Oral Çalışlar "Eşcinselle ne alıp veremediğiniz var..." başlılı bri yazı kaleme aldı. Çalışlar, yazısında İstanbul Sözleşmesi'nin tartışıldığı bir TV kanalında "Eşcinseller ölsün mü?” diye tepki gösteren gazeteci Nagehan Alçı'ya destek verdi:

İstanbul Sözleşmesi ile hesaplaşmaya kalkışanların temel derdinin eşcinsellik olmadığını en iyi kadınlar biliyor. Önceki gece Habertürk TV’de Kübra Par’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Nagehan Alçı ile Kemal Öztürk arasındaki tartışmayı izledim. Kemal Öztürk sözleşmede yer alan “Toplumsal cinsiyet eşitliği” deyişine ısrarla itiraz etti.

Bu deyişin, sakıncalı olduğunu, toplumu cinsiyetsizleştirebileceğini savundu. Halbuki, Toplumsal Cinsiyet deyişi, Birleşmiş Milletler bağlantılı sözleşmelerin olmazsa olmaz kavramı. Öztürk, sözleşme ile eşcinsellerin sahiplenildiğini söyleyince, Nagehan Alçı “Ne demek istiyorsunuz, eşcinseller ölsün mü?” diye patladı.

İstanbul Sözleşmesi’ni sakıncalı bulanlara kulak verdiğimizde, gerçek tepkilerinin aile yapısının bozulmasından endişe ettiklerini anlıyoruz. Sözleşmenin, “kadına yönelik ev içi şiddet” meselesini dünya çapında bir mücadele alanı olarak görmesi hangi aile yapısını zedeliyor, bir bakalım...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar