GÜNDEM

Önlem alınmazsa feci sona hazır olun! Binlerce insan koronadan böyle kurtulmuş

Londra Imperial College’nın son modellemesine göre, COVID-19 salgını için önlem alınmazsa 40.6 milyon insan ölecek. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, dışarı çıkma yasağının 11 ülkede binlerce insanı ölümden koruduğunun raporda yer aldığını aktardı.

Önlem alınmazsa feci sona hazır olun! Binlerce insan koronadan böyle kurtulmuş

Ne kadar sıkı ve erken önlem alınırsa o ülkelerde ölüm ve hastalık azalmaya devam edecek. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, kaleme aldığı yazısında dünyayı saran koronavirüse ilişkin önemli bilgiler aktardı. Bursalı, "Londra Imperial College’nın son modellemesine göre, COVID-19 salgını, dünya nüfusunun yüzde 90’ını enfekte edebilir ve virüse karşı önlemler alınmazsa 40.6 milyon insanı öldürebilir. " ifadelerini kullandı.

40 milyon insan ölebilir

Londra Imperial College’nın son modellemesine göre, COVID-19 salgını, dünya nüfusunun yüzde 90’ını enfekte edebilir ve virüse karşı önlemler alınmazsa 40.6 milyon insanı öldürebilir. Ayrıca “eve kapanma” ve dışarı çıkma yasağının, 11 ülkede mart sonuna kadar 21 bin 120 bin kadar insanı ölümden koruduğu da raporda yer alıyor. Ne kadar sıkı ve erken önlem alınıyorsa, o ülkelerde hastalıkların ve ölümlerin de azaldığı ve azalacağı belirtiliyor.

Bir de virüsün bireyleri ne kadar hasta edebileceği meselesini herkesin genleriyle ilişkili gören uzman görüşü de var. Bu amaçla hasta olan ve kurtulanlarla kurtulamayanların DNA’ları karşılaştırılıyor. Neden kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon vb. gibi hastalıklara sahip insanların virüse karşı dayanıksız olduğu araştırılıyor. Genel kanı, “bağışıklıkları iyi değil” olmasına rağmen. Çünkü bu da test edilmemiş bir yargı. Bu amaçla Harvard’da “Kişisel Genom Projesi” yürütülüyor. İngiltere ve İzlanda’da büyük bir veri bankası oluşturulmuş durumda.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar