GÜNDEM

Onlar konuşuyor medya peşlerinden koşuyor olan da vatandaşa oluyor!

Mehmet Öz'ün kahvaltı açıklamasının Türkiye'deki sağlık lobisini yeniden hatırlattığını söyleyen Türkiye yazarı Fatih Selek, aykırı çıkışların hem sahibine hem de medyaya reyting getirdiğini olanın ise vatandaşa olduğunu söyledi.

Onlar konuşuyor medya peşlerinden koşuyor olan da vatandaşa oluyor!

Mehmet Öz'ün 'kahvaltı yasaklanmalı' açıklaması olay oldu ve bazıları Öz'e destek verirken bazıları da karşı çıktı. "Öz, bu açıklamayı gündeme gelmek için mi yoksa öylesine mi söyledi bilmiyorum. Ama Türkiye'de akıl sağlığımızı bozan 'sağlık lobisi'ni yeniden hatırlattı." diyen Selek, konuşanın ve bunları yayınlayanın memnun olduğunu, tedirginliğin ve kaygının da vatandaşa kaldığını söyledi.

Sağlık lobisi
 
Amerikan TMZ kanalının muhabiri dünyaca ünlü hekimlerden Mehmet Öz'e bir spor salonunda "Sağlıklı yaşamak için 2020'de neler yapmamamız gerekiyor" diye sormuş.
O da "Bence yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu bir reklam aldatmacası. Acıkınca öğleye yakın yiyin" diye cevap vermiş.
Aynı Öz'ün yedi yıl önce de "Sabah uyandığınızda vücudunuz kalori ister. Kahvaltı kalp krizi riskini yüzde 27’ye kadar düşürebiliyor" demesi bir yana açıklama Türkiye'nin bir numaralı gündemi oldu.
Bütün doktorlar ve diyetisyenler 'kahvaltı karşıtı' sözlere itiraz etti.
Kimileri "Kahvaltı Öz'ün alanı değil, o konuşmasın" diye bam güm girdi. Kimi Öz'ün saçmaladığını söyledi.
Gazeteler, internet haber siteleri, haber kanalları, magazin programları, sosyal medya... Hepsi bir hafta kahvaltının zararlı mı yararlı mı olduğunu konuştu.
Mehmet Öz, bu açıklamayı gündeme gelmek için mi (öyle bir şeye ihtiyacı yok ama) yoksa öylesine mi söyledi bilmiyorum. Ama Türkiye'de akıl sağlığımızı bozan 'sağlık lobisi'ni yeniden hatırlattı.
Canları isteyince 'şunu yemeyin, bunu yemeyin' diye açıklama yapıp gündem belirliyor, yeri geliyor üreticiyi perişan ediyorlar. Medya da bunların peşinden koşuyor. Çünkü aykırı çıkışlar, hem sahibine hem de medyaya reyting getiriyor. Konuşan memnun, yayınlayan memnun... Tasası vatandaşa... Oh ne âlâ..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar