GÜNCEL

Onlar kendini iyi bilir! 'Bağımsız ve özgür gazetecilik yapıyorum' diyenlere seslendi

Son zamanlarda Youtube kanalında yaptığı röportajlarla konuşulan isim gazeteci Kemal Öztürk... Geçmişte birçok önemli görevi başarı ile üstlenen ve günümüzde de sosyal medya dünyasına alışmaya çalışan Öztürk, Çağlar Cilara'nın konuğu oldu ve danışmanlık yıllarına ilişkin bomba açıklamalar yaptı.

Onlar kendini iyi bilir! 'Bağımsız ve özgür gazetecilik yapıyorum' diyenlere seslendi

Gazeteci Kemal Öztürk, Çağlar Cilara'nın konuğu oldu ve ses getiren Youtube röportajlarından, geçmiş dönemlerdeki görevlerine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Danışmanlık yıllarındaki bugünün muhaliflerini anlatan Öztürk, "O zamanlar gazete yönetiyorlardı ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderip 'uygun mudur' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu.Bugün aktif ve muhalifler..." dedi.

"Etik sorunumuz" var diyen Öztürk  o isimleri uyardı:

"Onların şeceresini iyi biliyorum.Bana maval okumasınlar. Bugün o isimlerin bana maval okumamasını öneririm."

İşte Kemal Öztürk'ün açıklamalarından önemli satır başları;

"SOSYAL MEDYA DİLİNE ALIŞAMADIM"

Youtube kanalına alışamadım.Youtube mecrasının teknik kısımları,sosyal medya diline alışamadım. Ama röportaj kısmına oturduğumda rahatım.Soru cevap kısmında çok rahatım ama Sosyal medyanın kendi dili var ona alışmaya çalışıyorum. Sosyal medyada kalite düşük. Herkes bana şöyle tavsiye verdi. Giy tişörtü, tak mikrofonu, yolda yürü yorum yap izlenirsin. Ben buna itiraz ettim. Youtube'da seviye düşük diye itiraz edenler olmasına rağmen burada da kaliteyi arayan bir kitle var ama ben bir seviyede başlamak istedim.Bence bu kabul gördü. Youtube politikasında yakında değişiklik yapılacak. İnsanlar artık anlamış durumda artık 10 milyon takipçisi olanın daha etkin olanın devri yok artık. Sayısı ama etki gücü yüksek politika gelişiyor. Arınç röportajını yabancı medya dahi alıntı yaptı. Gazeteler, siteler, televizyonlar alıntı yaptı.Özkök 8 bin civarı izlendi ama tüm medyanın dikkatini çekti.

"ÇOK ABONE SAYISI, İZLENME SAYISI ÖNEMLİ DEĞİL"

Çok abone sayısı, izlenme sayısı, takip etmek önemli değil..Kitle iletişim araçları değişti. Değişmeyen bir şey kaynak ve mesaj. Araç artık çok basit ve ucuz.

"MANŞETİ BANA GÖNDERİP SORUYORLARDI"

Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız o zamanlar gazete yönetiyorlardı ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderip 'uygun mudur' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu.Bugün aktif ve muhalifler...

"BANA MAVAL OKUMAMALARINI ÖNERİRİM"

Etik sorunumuz var meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum.Bana maval okumasınlar. Bugün o isimlerin bana maval okumamasını öneririm.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar