GÜNDEM

Önce Murat Yetkin şimdi Bülent Orakoğlu! Ergenekon darbesi mi geliyor?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, geçtiğimiz gün ikinci Ergenekon darbesinden bahseden Murat Yetkin'in yazısına atıfta bulunarak darbe söylentilerini değerlendirdi.

Önce Murat Yetkin şimdi Bülent Orakoğlu! Ergenekon darbesi mi geliyor?

Uzun süredir devam eden darbe söylentileri giderek daha derin kulislere dönüşüyor. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazı ile ikinci Ergenekon darbesinden söz eden Murat Yetkin'den sonra Bülent Orakoğlu da Yetkin'in iddialarından yola çıkarak darbe söylentilerini değerlendirdi.

İşte o yazı:

Sayın Yetkin’e göre, “Gelişmeler adeta ikinci bir Ergenekon sürecinin başlatıldığı kuşkusuna yol açıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı her gün çıkıp kendisini devirme amaçlı bir darbe ihtimalinden söz ediyor”. Bulunduğumuz konjonktürde yaşanan gelişmeleri olayları ilk Ergenekon operasyonları öncesine benzeten Yetkin “İlk Ergenekon operasyonlarında da böyle bir çeteleşme olduğunu gözlüyor, tahmin edebiliyordum.

O zaman Jandarma Komutanı olan Orgeneral Şener Eruygur ile 2003 Aralık ayında, makamında darbecilik tartışması yapmış ve bunu da yazmış bir gazeteciyim” diyor. 2004-2005 yıllarında bir değil, iki defa kendisini o çevrelerle toplantıya davet eden ve ikinci defa yaptığı daveti “Beni böyle işlere bulaştırma” tepkisiyle, sertçe reddettiğim kişinin şu anda devletin en üst katlarında baş danışmanlık yaptığını, duyup kayda almak isteyen savcı varsa ifade vermeye hazır olduğunu söylüyor. “Böyle bir çeteleşmenin varlığını bilmek, daha sonra Fethullahçı savcı ve hâkimlerin onu bambaşka bir şekle sokup devlet içinde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ dahil, siyasi bir tasfiyenin aracı yapıp, kendi darbe tertiplerinin mıntıka temizliği olarak görmeme engel değildir” ifadesi aslında yargıda bu konuda alınan çok önemli karaları etkisiz kılma özelliğini taşırken Ergenekon terör örgütünün var olduğunu ve halen faaliyette bulunduğunu gözler önüne seriyor.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar