GÜNDEM

Önce kabine mi kongre mi? İşte siyasi kulislerde bomba değişim beklentisi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ''Önce kabine mi yoksa kongre mi?'' sorusuna bugünkü köşesinde yanıt verdi. Abdulkadir Selvi'ye göre önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak. deniliyor.

Önce kabine mi kongre mi? İşte siyasi kulislerde bomba değişim beklentisi

AK Parti’nin bir siyasi geleneği vardı. Büyük kongrede parti yönetimi yenilenir, kongreden sonra ise parti yönetiminden ve Meclis grubundan bazı isimler kabineye alınır, böylece Bakanlar Kurulu değişirdi. Parlamenter sistemde bakan olan milletvekillerinin istifa zorunluluğu olmadığı için bir sorun yaşanmazdı. Başkanlık sisteminde ise ne olacağı tam belli değil. Ama siyasi kulislerde kabinenin 24 Mart’taki büyük kongreden önce değişeceği yönünde bir beklenti var.Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak deniliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi 2023 seçimlerine göre yeniden yapılandırıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi konuyu köşesine taşıdı. 

İşte o yazı... 

AK Parti’nin bir siyasi geleneği vardı. Büyük kongrede parti yönetimi yenilenir, kongreden sonra ise parti yönetiminden ve Meclis grubundan bazı isimler kabineye alınır, böylece Bakanlar Kurulu değişirdi. Parlamenter sistemde bakan olan milletvekillerinin istifa zorunluluğu olmadığı için bir sorun yaşanmazdı.
Başkanlık sisteminde ise ne olacağı tam belli değil. Ama siyasi kulislerde kabinenin 24 Mart’taki büyük kongreden önce değişeceği yönünde bir beklenti var.

Önce kabine, sonra parti yönetiminde değişiklik yapılacak deniliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi 2023 seçimlerine göre yeniden yapılandırıyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar