GÜNDEM

Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir

Gerçek Hayat dergisinin "hilafet" çağrısı yapan bir kapakla çıkması sonrasında siyaseten ilk tepki Ak Parti'den geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir... Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir

Gerçek Hayat Dergisi, bugünkü (27 Temmuz) kapağında "Hilafet için toparlanın" çağrısı yaptı. Sosyal medyada hararetli bir "hilafet" tartışması başladı. Siyaset cephesinden ilk tepki ise Ak Parti'den geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir... Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM "HİLAFET"

Gerçek Hayat'ın bugün çıkacak olan kapağının dün Dilipak tarafından paylaşılması sonrasında sosyal medyada "hilafet" tartışması başladı.

İSMAİL SAYMAZ: ATEŞLE OYNUYORLAR

Gazeteci İsmail Saymaz, dergi kapağını paylaşarak "hilafet" çağrısını tepki gösterdi. Saymaz,  "Nasıl bir ateşle oynadıklarının farkında bile değiller" dedi.

METİNER: UYANIK OLALIM

Ak Partili eski milletvekili Mehmet Metiner ise "Bir yandan Atatürk’e saldırılar... Bir yandan alfabe tartışmaları... Bir yandan hilafet çağrıları... Uyanık olalım" dedi.

ÇAĞLAR CİLARA: AK PARTİ İÇİNDEN ÇIKAN PARTİLERİ MUHALEFETTEN KOPARMAK İÇİN YAPIYORLAR

Gazeteci Çağlar Cilara da bu çağrıya tepki göstererek "Ak Parti içinden çıkan partileri muhalefetten koparmak için yapıyorlar" dedi.

KEMAL ÖZTÜRK: GELECEK İÇİN HAYALİ OLMAYANLAR GEÇMİŞE SARILIR

Gazeteci Kemal Öztürk, söz konusu tartışmaların ardından "İnsanın gelecek için bir hayali ve fikri yoksa, geçmişe sarılıp onu anlatır" paylaşımında bulundu.

DİLİPAK'TAN ÖZTÜRK'E YANIT: KÖKÜNDEN KOPARSA GERİYE TEREDDİ KALIR

Abdurrahman Dilipak, Kemal Öztürk'ün bu tweetini paylaşarak "Önemli olan kökü mazide olan ati olmak. İki günü eş olmadan ilerlemek. Kökünden koparsa, inkara saparsa geriye birey kalır ve tereddi başlar" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar