GÜNDEM

Olay yaratacak kulis: Şamil Tayyar, Erdoğan'a Pelikancıları şikayet etti

Adalet Bakanı Abdukhamit Gül ile bazı yazarların girdiği polemik, birçok kulis haberlerine de kapı araladı. Fakat Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun kulis yazısı olay yaratacak cinsten. Terkoğlu, Gül'e "Parti içindeki Pelikan çetesine sizi yedirmeyiz" sözleriyle destek veren Şamil Tayyar'ın Pelikancıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bizzat şikayet ettiğini kaleme aldı.

Olay yaratacak kulis: Şamil Tayyar, Erdoğan'a Pelikancıları şikayet etti

Birkaç gündür Adalet Bakanı Abdulhamit Gül üzerinden devam eden yargıda FETÖ yapılanması tartışmaları boyut değiştirerek "Pelikancılar" tartışmasına döndü. 

Sosyal medyada büyük destek bulan Gül'e bir destek de Şamil Tayyar'dan gelmişti. Tayyar, "Parti içindeki Pelikan çetesine ve artıklarına sizi yedirmeyiz" sözleriyle Gül'e desteğini açıklamıştı. 

İşte buradan yola çıkan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Tayyar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Pelikancıları şikayet ettiğini iddia etti. 

Terkoğlu'na göre parti içerisinde sadece Tayyar değil birçok önemli isim de bu yapıdan rahatsız. 

"Nitekim, Abdulhamit Gül’ün açıklamalarını, hemşerisi eski AKP vekili Şamil Tayyar, “Parti içinde ve çevresinde kümelenmiş çete artıklarına sizi yedirmeyiz” notuyla paylaştı. Daha ilginci Tayyar’ın krizin yaşandığı gün Cumhurbaşkanı Külliyesi’ne giderek Erdoğan’la “uzun bir aradan sonra” görüşmesiydi. Tayyar, “parti içindeki çete”yi belli ki Erdoğan’a da şikâyet etmişti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Pelikan ile ilgili şikâyetlerin olduğunu dile getiren Terkoğlu, bu konuyu ise şı sözlerle özetledi. 

ERDOĞAN'A ŞİKAYETLER ARTIYOR

"Öte yandan o günden bugüne köprünün altından çok sular aktı. Kimi açıktan kimi örtülü olarak AKP’nin kritik isimleri “Pelikan rahatsızlığı”nı belli etti.

Bazen görünene odaklanıyoruz. Muhalefet, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın pazartesi günü söylediği “Erdoğan olmasa biz vekiller bir hiçiz” sözüyle ilgilendi. Ayrıntı konuşmadaki başka bir ifadede gizliydi. Turan, “İmamoğlu İstanbul’da kazanmadı, biz hediye ettik” diyordu. Turan’ın kastettiği “içerideki kaybettirenler” Pelikan’dan başkası değildi. İstanbul seçimlerini türlü provokasyonlarla yönlendirmeye çalışan Pelikancılar, seçimde il başkanını bile belirlemişlerdi. Erdoğan’la 70’li yıllardan beri hukuku olan Metin Külünk, İstanbul seçimlerinde kampanyayı yönetmek için devreye girmek istemiş, ama Pelikancılar tarafından örgütten uzak tutulmuştu. Nitekim Erdoğan’ın bir zamanlar konuşma metinlerini yazan eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, “FETÖ ve PKK’den daha tehlikeli, içerideki sinsi ur, partiyi zehirleyen Pelikan örgütü” gibi ifadelerle tanımladığı yapı için “31 Mart’ta hezimet yaşattılar, gereksiz yere seçim tekrarı yaptırdılar, kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar” demişti. Ünal, grup tasfiye edilmezse AKP’nin eriyip biteceğini söylüyordu."

"MEDYADAKİ TASFİYELER DE PELİKANCILARIN İŞİ"

Medyadaki bazı küçülmelere de değinen Terkoğlu, "Albayrakların kamudaki reklam pastasını yönettiklerini, Sabah-ATV dışındaki medyaya üvey evlat muamelesi yaptıklarını, grubun bu nedenle küçüldüğünü anlatıyorlar." diyerek küçülen medya kurumlarının şikayetlerini yazısına taşıdı. 

"YENİ HEDEF VARANK"

Öte yandan Terkoğlu, Pelikancıların hedefindeki yeni isimlerin "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren" olduğunu açıkladı.

Barış Terkoğlu'nun yazısının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar