DİZİ DÜNYASI

Olay röportaj! Selda Alkor: Hiçbir dizi 'Asmalı Konak'ın' rekorunu kıramadı!

Sabah gazetesi Günaydın ekinde yaptığı önemli röportajlar ile öne çıkan Tuba Kalçık, bu kez de Yeşilçam'ın önemli isimlerinden Selda Alkor ile röportaj yaptı. Halkın içinden gelen bir sanatçı olduğunu dile getiren Alkor, "Hayatımda aktris gibi davranmadım. Pazara gider, toplu taşımaya binerim" dedi. Alkor, bunun yanı sıra bir döneme damgasını vuran 'Asmalı Konak' dizisi için de, 'Hiçbir dizi 'Asmalı Konak'ın' rekorunu kıramadı!' dedi.

Olay röportaj! Selda Alkor: Hiçbir dizi 'Asmalı Konak'ın' rekorunu kıramadı!

Usta oyuncu Selda Alkor, Yeşilçam günlerinden Türkiye'nin sağlık sistemine kadar GÜNAYDIN'a özel açıklamalar yaptı. Halkın içinden gelen bir sanatçı olduğunu dile getiren Alkor, "Hayatımda aktris gibi davranmadım. Pazara gider, toplu taşımaya binerim" dedi.

■ Geçtiğimiz günlerde Covid-19 aşısı oldunuz. Neler söylemek istersiniz?
Aslında aşı sürecinin başında biraz korkuyordum. Çünkü aşı hakkında bir sürü söylenti dolaşıyordu. Hatta şöyle söyleyeyim, "Ben aşı olmayacağım" diyordum. Ama sonra fikrine çok güvendiğim doktorlara danıştım ve aşı olmam gerektiğini söylediler. Eşimin ailesi de "Mutlaka olmalısın" diye ısrar etti. Ben de onlara güvenerek sıram gelince aşımı oldum. Çok rahat ve steril bir ortamda aşım yapıldı. Doktorlar ve hemşireler çok büyük titizlik gösterdi. Aşının bende hiç yan etkisi olmadı. İyi ki oldum. İkinci dozu da önümüzdeki günlerde olacağım. Sağlık çalışanlarına minnettarım. Salgın boyunca büyük özveriyle çalışıyorlar. Canları pahasına mücadele ediyorlar. Sağlık sistemimiz de çok güzel işliyor. Aşılanma süreci de çok iyi yürütülüyor. Türkiye'nin her yerine büyük bir ciddiyetle sağlık hizmeti götürülüyor.
■ Türk halkının kalbinde ayrı bir yeriniz var. Bunu nasıl başardınız?
Hayatımda aktris gibi davranmadım. Ben halkın içinden gelen bir sanatçıyım. Halkla iç içe yaşıyorum. Pazara giderim, toplu taşıma kullanırım. En çok da metroyu tercih ediyorum. Yıllar önce yurt dışına gittiğimde "Niye bizim ülkemizde metro yok?" derdim ve kıskanırdım. Ama ülkemize de geldi ve çok güzel oldu. İstanbul'daki metro ulaşımı için önceki belediye başkanları çok emek harcadı, emeği geçen herkese teşekkürler. Kadir Topbaş'ı geçtiğimiz günlerde kaybettik. Onu da bu vesileyle anmış olalım.

ÜZÜLDÜM

■ Topbaş'ı tanır mıydınız?
Evet. Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminden beri tanırdım. O yıllardan itibaren sanatçılara çok destek olmuştur. Sanatçıdan hiçbir şeyi esirgemedi. Sanatçı dostu olmuş bir başkandı. Çok üzüldüm vefat haberini alınca... İstanbul için çok güzel projeleri gerçekleştirmişti. İstanbul'umuzu lalelerle donattı. Ben Hollanda'ya gittiğimde "Keşke bizim ülkemizde de olsa" demiştim. Kadir Bey, lale bahçeleri ile İstanbul'u güzelleştirdi. Ben de kendisine bu hizmetinden dolayı teşekkür etmiştim. O, İstanbul için büyük hizmetler vermiş bir başkandı. Nur içinde yatsın.

MESLEĞİM SAYESİNDE YÜZLERCE ÇOCUĞUM OLDU

■ Uzun yıllar devam eden mutlu bir evliliğiniz var. Sanat dünyasında bu kadar uzun süre evliliğini devam ettiren az sayıda insan var...
Hülya Koçyiğit ve benim dışımda az insan var. 68'de tanıştım eşimle ve dört yıl sonra da evlendik. 50 yılı aşkın bir süredir birlikteyiz. Evlilikte anlayış çok önemli. İyi günde de, kötü günde de yan yana olabilmek gerekiyor.
■ Anne olmayı tercih etmediniz mi?
Çocuğum olmadı. Tedavi de oldum birçok kere ama Allah nasip etmedi. Tevekkül eden biri olduğum için çocuğumun olmamasını sorun etmedim. Mesleğim sayesinde yüzlerce çocuğum oldu ama. Bu açıdan çok şanslıyım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar