GÜNDEM

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu: Bakan Mahmut Özer Net Konuştu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullar ne zaman kapanacak sorusunu yanıtladı. 2023 yılında okullar hangi tarihte tatile girecek belli oldu. Depremden sonra okullar uzayacak mı merak ediliyordu. Okulların kapanacağı tarih yazımızda...

Okulların Kapanacağı Tarih Belli Oldu: Bakan Mahmut Özer Net Konuştu!

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş Depremi ile birlikte pek çok vatandaş zor duruma düştü. Bu durumda eğitim ve öğretime bazı bölgelerde bir süre ara verildi. Bu durumun ara tatil süresini ve okulların kapanacağı tarihi etkileyip etkilemediği soruluyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bu konuya açıklık getirdi.

Okullar Ne Zaman Kapanacak (2023)

İlköğretim, ortaöğretim ve lise okullarının ne zaman kapanacağına yönelik soru yanıt buldu. Bakan Mahmut Özer, açıklamasında 16 Haziran 2023'ü gösterdi ve okulların kapanacağı tarihle ilgili bir değişiklik yapılmayacağını vurguladı. Detaylı açıklaması ise aşağıdaki gibidir:

6 Şubat tarihinden itibaren şu ana kadar 18,5 milyon öğrencimizi eğitim öğretimle buluşturduk. Geriye kalan öğrencilerimiz de artık bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı olarak açıklama yapmak yerine valilerimize bu yetkiyi verdik, illerindeki şartları olgunlaşmış olan ilçelerde, artık eğitim öğretimi devreye alacaklar. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran'da sona erdireceğiz. Ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz."

Nisan Ara Tatili İptal Edilecek mi?

Öte yandan bir diğer soru ise Nisan ayındaki okullardaki ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği üzerineydi. Bakan Mahmut Özer, bu konuya da açıklık getirdi ve okulların normal takviminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. Yani Nisan ayında bir haftalık ara tatil uygulanacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar