GÜNDEM

Okulların açılmasına en çok Nagehan Alçı sevindi

Okulların açılması için sık sık köşesinden çağrıda bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, nihayet istediğine kavuştu. Alçı, okulların aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçmesine 'Yetmez ama evet' dedi.

Okulların açılmasına en çok Nagehan Alçı sevindi

Sırasıyla önce köy okulları ardından da il ve ilçelerdeki okullar aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiyor. Bakan Ziya Selçuk'un yüz yüze eğitim haberi şüphesiz en çok Nagehan Alçı'yı sevindirdi. 

Alçı sık sık köşesinden yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısında bulunuyordu. 

İşte Alçı'nın konuya ilişkin yazısı:

Köy okulları en sonunda açıldı, şehirlerde de ilkokullar ve belli sınıflar pazartesi kademeli olarak ders başı yapıyor. Okulların, özellikle de ilkokulların kapalı olması konusunda en net ve galiba tek itirazı yapmış köşe yazarı olarak ‘nihayet’ diyorum.

'Yetmez ama evet!'

2 gün asla kafi değil. En kısa sürede bu, 5 güne çıkarılmalı. Zira bir yıl boyunca uluslararası tüm saygın kuruluşların raporlarına rağmen kapalı tutulan ilkokullar nedeniyle çocuklarda geri dönüşü çok zor kayıplar başladı. Hem öğrenme zorluğu hem konsantrasyon kaybı hem de fiziksel aktivite azlığından kaynaklı yağlanma ve dolaşım bozuklukları… Buna ilaveten eminim görme bozuklukları da tavan yapacak. Zira eve adeta hapsedilen çocuklar ekran bağımlısı oldular. Üstelik ‘uzaktan eğitim’ sayesinde anne babaların elinden ‘ekran zararlıdır’ argümanı da alındı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum