GÜNDEM

Oktay Ekşi frak için ne kadar tazminat aldı?

Hürriyet başyazarlığından ayrılan ve CHP'den milletvekili seçilen Oktay Ekşi'nin meclise başkanlık ederken giyeceği frağın ilginç bir hikayesi var.

Oktay Ekşi frak için ne kadar tazminat aldı?
GAZETECİLER.COM - CHP'den milletvekili seçilen eski Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi yeni meclisi, Başkan sıfatıyla açacak. Parlemantonun en yaşlı üyesi olduğu için ilk oturuma başkanlık edecek olan Ekşi geçtiğimiz günlerde frağı ve şapkasıyla Kanal D Haber'e poz vermişti.

Posta yazarı Rauf Tamer, Hükümete yönelik hakaret içeren yazısına gelen tepkiler sonrası Hürriyet'ten ayrılmak zorunda kalan ve CHP İstanbul milletvekili seçilen Oktay Ekşi'nin frağı ile ilgili çok ilginç bir hikayeyi köşesine taşıdı.

"Yıllar önceydi. Aramızda Oktay Ekşi'nin de bulunduğu bir grup gazeteci, Londra'dayız. Akşam, resmi bir yemeğe katılacağız. Frak giymek şart... Bizde frak yok. Hepimiz çeşitli mağazalardan bir geceliğine frak kiraladık. Üstümüzde pek sırıtıyordu ama artık idare edecektik. Giyindik. Lobi'de buluştuk. Baktık. Oktay Ekşi yok. Nerede bu Ekşi? Vakit yaklaşıyor.

Derken... Telaşla geldi. Onun bir frak'ı varmış. Babasından kalma... Yanında getirmiş... Bavulda buruştuğu için otelde ütüye vermiş. Lakin ütücüler -aklımda kaldığına göreacil olduğunu herhalde anlamamışlar, paydos saatidir diye çamaşırhaneyi kilitleyip gitmişler. Adamları anyorlar, bulamıyorlar. Oktay Ekşi, küplere biniyor. Oteli birbirine katıyor. Müdürleri, şefleri sıraya dizmiş, haklı olarak fırçalıyor.

Diyoruz ki: - Uzatma... Şu yandaki mağazadan bir frak kiralayalım.
Kuralcıdır ya. Kabul etmiyor. İlle de kendi frak'ını istiyor. Frak yok. Ne yapacağız? Biz gidiyoruz yemeğe. Oktay Ekşi gelmiyor. Otelde kalıyor.

Ekşi, o oteli mahkemeye verdi. Aylarca uğraştı ve tazminat ödemeye mahkûm etti. Tam 950 sterlin...

Niye anlattım? Salı günü Meclis Başkanı olarak frak giyecek... İşte üstünde göreceğiniz frak, o fraktır. Yakışıyor da.

İŞTE EKŞİ'NİN TAZMİNAT KAZANDIĞI FRAK!

video



ÇOK OKUNANLAR
Close menu