GÜNCEL

Okan Müderrisoğlu: Riyad-Berlin hattında Türkiye ve Erdoğan etkisi!

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Riyad-Berlin hattında Türkiye ve Erdoğan etkisi!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir haftaya sığan iki ziyareti bölgesel ve küresel dengelerin şekillenmesi bakımından kritik önem kazandı. Erdoğan bugün, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Riyad'da olacak. İsrail'in Gazze'yi işgal planına karşı geliştirilecek ortak tavrın yanı sıra 36 gündür kesintisiz süren savaş suçunun uluslararası toplum nezdinde tescili de hedeflenecek. Elbette ateşkesin tesisi, acil insani yardım, rehinelerin takası ve uzun vadeli kalıcı çözüme dönük adımlar da somut bir çerçeveye bağlanacak. En azından Ankara'nın gayreti bu yönde olacak.
Konu, Gazze olunca Avrupa Birliği ve önde gelen ülkelerin tutumlarını da hatırlamak gerekiyor. AB Komisyonu'nun Türkiye Raporu'nu açıkladığı sırada Brüksel'de müşahede ettik ki... Tüm eleştirilere rağmen Türkiye vazgeçilmez konumda. Bunu, sadece jeostratejik konumdan ibaret görmemek lâzım.
Ama önce, AB'nin 7 Ekim'den bu yana olup bitenlere nasıl baktığını anlatalım. AB meseleye Hamas-İsrail çatışması olarak bakıyor. 7 Ekim'den önce olup bitenleri göz ardı ediyor. İsrail'in, bir terör örgütüne (!) karşı...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar