GÜNCEL

Okan Müderrisoğlu: İstikbali göklere çıkaran hakiki devlet adamlığı...

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "İstikbali göklere çıkaran hakiki devlet adamlığı..." başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısı:

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'na uzanan yolculuğuna, bir tarihi âna tanık olmak için ABD'de idik. Memlekete döner dönmez Türkiye'ye özgü suni tartışma ortamında bulduk kendimizi. İki ayrı uca savrulmadan beslenen, hatta bunu tetikleyen sosyal medya odaklı yorum ve değerlendirmeleri yine de okuduk.
Önce, "İstikbal göklerdedir" mesajı ile başlayalım. "Atatürk dedi mi, demedi mi?" Elbette, Atatürk'ün ağzına yakıştırılan, doğruluğu hatta ciddiyeti şüpheli pek çok söz var piyasada. Ama havacılık ve uzayı işaret eden bu vurgu, Cumhuriyetin kuruluş yılları düşünüldüğünde ülkenin gelişimi ve doğrultusu açısından kıymetli. Yani, Atatürk'le özdeşleşen bu mesaj, ağırlığından bir şey kaybetmiyor.
CHP'nin tekeline almaya çalıştığı Atatürk'ü, sözleri ve ilkeleriyle sadece siyasi slogana indirgediği de bir gerçek. Evet, "İstikbal göklerdedir!" Eeee, ne yaptınız o günden bugüne?

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar