GÜNCEL

Okan Müderrisoğlu: Bir yumruğun anatomisi!

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Bir yumruğun anatomisi!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısı:

Türkiye'miz, kurum ve kurallar açısından eksiği değil, fazlası olan bir ülke. Ancak hemen her şeye tesir eden ufak bir sorunumuz var. "Kurallara uyum!" Ve bu yapısal soruna eşlik eden "devletin düzenleyici ve denetleyici rolünde gözlenen erozyon!"
Bakınız, Ankara Eryaman Stadı'nda yaşanan vahim hadise, meselenin özünde, "davranış kodlarımızdan" kaynaklanıyor. Maalesef toplumsal genetiğimizi de değiştiriyor.
TC... Çatısı altında yaşamaktan gurur duyduğumuz devletimizi tanımlamakla kalmıyor. Her türlü siyasi görüşten bağımsız olarak "TC: Tanıdıklar Cumhuriyeti" şeklinde işlediğine de inandığımız bir yapıya dönüşüyor. Bu memleketin güzel insanları, belli kalıplara yaslanmayı da ihmal etmiyor. "Gariban abi", "İdare et abi", "Bizim arkadaşımız abi", "Davaya hizmeti büyük abi" tarzı başlıklar, her türlü özel ve kamusal ilişkiyi ipotek altına alıyor.
Buradan gelelim, yumruk olayının sosyopsikolojik, sosyoekonomik yönlerine... Hatta...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar