GÜNCEL

Okan Müderrisoğlu: AB-Türkiye... ‘Hamas ve İsveç kriteri!’

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "AB-Türkiye... ‘Hamas ve İsveç kriteri!’" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısı:

Avrupa Birliği'nin davetlisi olarak Brüksel'deyiz. AB'nin karar alıcı kritik isimleri ile açık, net, hatta sert sohbetler gerçekleştirdik. Ziyaretimiz özel bir güne de denk getirildi. Adı "Genişleme Paketi" diye değişse de bu bildiğimiz "İlerle-me Raporu!" Konuştuğumuz üst düzey tüm AB yetkilileri bu raporu, "güncel durum tespiti" olarak takdim etti ve pek de olumlu olmadığının altını çizdi. Ki Türkiye-AB ilişkilerinin son dönem seyri dikkate alındığında, Ankara'nın öncelik ve hassasiyetleri ile AB'nin tek yanlı değerlendirmeleri hesaba katıldığında bu içerikte bir rapor sürpriz değil. İlgilenenler detayları zaten okuyacaklardır.
Görünen o ki... AB, somut kriterlerinin yanına örtülü iki kriter daha ekleme eğiliminde.
1- Hamas'ı terör örgütü olarak kabul edin (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ı tanımlama biçimi Avrupa politik dünyasını derinden sarsmış ve bunu ifade etmekten de geri durmuyorlar!)
2- Kuzey Avrupa'nın savunma hattını zayıflatmayın (!) İsveç'in NATO üyeliğini onaylayın!

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar