GÜNDEM

Okan Geçgel’den Gazeteciler ve Basın Bayramı hakkında açıklama 

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı (TİGAD) ve Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Geçgel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 112. yılı dolayısı ile açıklama yaptı.

Okan Geçgel’den Gazeteciler ve Basın Bayramı hakkında açıklama 

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı (TİGAD) ve Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Geçgel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 112. Yılı dolayısı ile bir açıklama yaptı.

TİGAD Genel Başkanı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Okan Geçgel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Basına yönelik, gazetelerin sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanmasının önüne geçen  24 Temmuz 1908 tarihindeki  İkinci Meşrutiyet’in ilanının 112. yılında “sansürün kaldırılması” bayramımız, tüm gazetecilerimize ve basın çalışanlarımıza kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Geçgel, basının ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü "Halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma gibi çok önemli işlevleri olduğu gibi bizim ülkemizin birlikteliğini bitirmek isteyen, çepeçevre etrafımızı saran global vandallara karşı, istila salyası akıtan medeniyet süslü ve hamaset yüklü politikaları bertaraf etmek gibi vazifelerimizin de farkındayız. Bu nedenle çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmelidir. Bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi “İletişim Özgürlügü” ile mümkündür. Şüphesiz “İletişim özgürlüğü” şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır."

Basının, özgürlük ve hak arayışının sınırları geniş ama sınırsız değil

Basının, özgürlük ve hak arayışının sınırlarının geniş ama sınırsız olmadığının altını çizen Geçgel, “Başka bir özgürlük alanında özgürlüğümüzün son bulduğunun farkına vararak, temiz bir gazetecilik anlayışı ile, tehdit ve şantajdan, hakaret uzak duran dil ile araştıran, sorgulayan gazeteciliği sunan ve günün gereği olan internet haberciliğinin geldiği noktada dijital medyanın sorunlarını dertlenen ve çözüm için bütün kanalları zorlayan TİGAD mensupları olarak basın bayramını idrak ederken geleceğe dair emeğin karşılığını bulduğu yapının temel taşlarını da örüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Basının meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmalarının devamını dileyen Geçgel, sözlerine şu satırları ekledi “Bu çalışmaların her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyoruz. Unutulmamalıdır ki düşünce ve ifade özgürlüğü en önemli haklarımızdandır, fikirlerin sansürsüz bir ortamda özgürce dile getirilmesi gelişime atılan adımları kolaylaştıracaktır.”

Geçgel, konuşmasının sonunda TİGAD olarak Gazeteciler Bayramı’nın huzur ve ülkenin gelişmesi için basın mensuplarına mutluluk getirmesini temenni etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar