GÜNDEM

Okan Geçgel: Yeni ufuklara demir aldık

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazla yeni ufuklara demir aldığımızı ifade etti.

Okan Geçgel: Yeni ufuklara demir aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervini keşfettiği müjdesini verdi. Sevindirici ve gurur verici müjde ile ilgili toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz müjdesinin ülkemizin geleceğine hayırlı olmasını dilediği bir açıklama yaptı.

Geçgel, açıklamasında yeni ufuklara demir aldığımızı belirtip; İstanbul’u fetheden Fatih’in, yıllar sonra Karadeniz’i de fethettiğini dile getirdi.

Geçgel, Fatih sondaj gemisinin, 20 Temmuz'da başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervini keşfettiğini hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti "Bugünkü keşif ve potansiyellerle birlikte, ülkemizin gündeminden birçok sorun kendiliğinden sıyrılacak ve bir daha dönmemek üzere hiç olacaktır. Ülkemizin bekası için gece gündüz demeden gayret sarf eden memleket sevdalısını mutluluğa boğan bu güzel gelişme, içerde ve dışarda vatanımızın sömürü altında olmasını isteyenleri de üzüntüye boğmuştur."

Fatih’in keşfinin Türkiye’nin umudu olduğunu ifade eden Geçgel, "Fatih, sadece İstanbul’u değil; Karadeniz’i de fethetti. Yeni ufuklara demir aldığımız bu gelişme rotamızı istikrar, pusulamızı gelecek, istikametimizi Büyük ve Güçlü Türkiye yapacaktır." şeklinde konuştu.

Gazeteciler olarak 'Milli Enerji Milli Ekonomi Güçlü Türkiye' yolunda emek harcamaya, ülkenin gelişmesi ve bağımsızlığı için soluksuz şekilde yol alacaklarını söyleyen Geçgel, "Türkiye, bu günlere kolay gelmedi. Sondaj gemilerini yapmak için bin bir türlü engelin üstesinden ülkece hep beraber geldik. 'Yapamazsınız' dediler biz yapılması için çaba sarf edenlere destek olduk ve Karadeniz'de Tuna 1 lokasyonunda 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu.Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi 'Bizim sondajlarımızdan çatışma ve kan değil, barış ve refah fışkıracaktır.'" ifadelerine yer verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar