GÜNDEM

OHAL ilan edilecek mi? Abdülkadir Selvi Sağlık Bakanı Koca'ya sordu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Meclis'e bilgi verdikten sonra konuşma imkanı buldu. Koca'ya merak edilen soruları soran Selvi aldığı cevapları okuyucuları ile paylaştı.

OHAL ilan edilecek mi? Abdülkadir Selvi Sağlık Bakanı Koca'ya sordu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 'OHAL ilan edilsin' önerilerini sordu. OHAL ilanına gerek olmadığını söyleyen Koca, "Sen kişisel OHAL’ini ilan et, tedbirini al.” dedi ve 3 haftalık kritik süre için uyardı.

Sağlık Bakanı: ‘Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Meclis’e bilgi verdikten sonra konuşma imkânı buldum.
Onu aktaracağım ama iki alkış vardı, değinmeden geçersem eksik olur. Sağlık Bakanı, Genel Kurul salonuna girdiği anda, iktidar muhalefet ayrımı olmadan bütün milletvekilleri tarafından alkışlandı. Bakan koronavirüsle mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütürken, aynı zamanda iktidar ve muhalefetin desteğini almayı başarıyor.

İkinci alkış ise sağlık çalışanlarınaydı. Sağlık Bakanı, Meclis’te konuşmasını tamamladı ama yerine oturmadan önce, “Sağlık çalışanlarını alkışlamanızı istiyorum” dedi. Baktım, istisnasız tüm milletvekilleri alkışlıyordu. Sağlık çalışanlarımız alkışı fazlasıyla hak ediyorlar ama bu sadece alkışla sınırlı kalmamalı.

Sağlık Bakanı ile konuşmamızı aktaracağım ama birkaç gözlemimi daha paylaşmak istiyorum. Fahrettin Koca ile ne zaman karşılaşsak tokalaşırdık, bugün sosyal mesafeden “gönül selamı” ile selamlaşmakla yetindik. Bakan’a günde kaç defa elini yıkadığını sordum. “Birkaç saatte yıkamak lazım” dedi. Kendisi de öyle yapıyormuş. “2-3 saatte bir yıkıyorum” dedi. Bir de OHAL ilan edilsin gibi öneriler var. Sağlık Bakanı, “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin” demekle bu işe yeni bir boyut kazandırdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar