GÜNDEM

Öğrencilere Daha Fazla Destek Parası Veriliyor! 5100 TL Öğrenci Destek Ödemesinde Şartlar Açıklandı!

Öğrencilere sağlanan desteklere yenileri ekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücretin net %60'ı kadar olan miktarı öğrencilere destek olarak ödeneceğini belirtti. Peki öğrencilere sağlanan teşvik programından kimler nasıl faydalanacak? Öğrenci Teşvik Programı başvurusu nereden yapılıyor?

Öğrencilere Daha Fazla Destek Parası Veriliyor! 5100 TL Öğrenci Destek Ödemesinde Şartlar Açıklandı!

Öğrenciler, çalıştıkları kadar aynı zamanda devlet tarafından yardımla karşılanıyor. Destek paralarının nasıl alınacağı konusunda çeşitli açıklamalar yapıldı. Derslerine odaklanan ve alanında başarılı olan öğrencilere güzel haberler verildi. Sosyal devlet anlayışının 2023 yılında en iyi şekilde sürdürüldüğü ifade ediliyor. Peki ya gelen bilgiler doğrultusunda öğrencilere kaç TL ödeme yapılacak?

Öğrenciye 5100 TL Destek Nasıl Verilecek?

Başarı Teşvik Programı kapsamında öğrencilere sağlanacak destek hakkında bilgiler verildi. Bu bilgilerle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklama yaptı. Derslerinde başarılı ve dereceye girmiş öğrencilere önemli ödemeler yapılacak. Bu doğrultuda açıklama yapan Erdoğan, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz." dedi.

Başarı Teşvik Ödemesini Kimler Alıyor?

Hali hazırda öğrenci destek ödemelerinden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri faydalanmakta. Başarı Teşvik Programı kapsamının genişletilmesi ve başvuru işlemlerinin yaygınlaştırılmasıyla birlikte daha fazla detay elde edilecek. Bu ödemeler için yüksek miktarda bütçe ayırıldığı da gelen bilgiler arasında.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar