TİRAJ

Ocaktan'dan medyaya tiraj çağrısı

Özetle, tiraj raporumuzu yıllardır düzenli olarak açıklamaktayız. İsteyen, bugünden geriye bütün net satış rakamlarımızı bu raporlarda görebilir.

Ocaktan'dan medyaya tiraj çağrısı
GAZETECİLER.COM - Star Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan, Sözcü'nün başlattığı tiraj tartışmasına ilginç bir açıdan katıldı ve şeffaflığı sağlayacak abir model önerdi.

İşte Mehmet Ocaktan'ın medyaya açık çağrısı:

Tiraj tartışmaları üzerine zaruri bir açıklama ve medyaya açık çağrı

Son günlerde başlayan basında tiraj tartışmaları için zaruri bir açıklama şart oldu...

Öteden beri tiraj konusunda yüksek hassasiyetimiz olduğu malumdur. Yeni değil, yıllardır düzenli olarak, hafta başında her Pazartesi günü Türkiye'nin iki dağıtım şirketi olan Turkuvaz ve Yay-Sat verilerine dayalı gazete tiraj raporlarını yayınlamaktayız. Kendi tirajımızın haftalık değişimindeki artış ve azalmaları da ayrıca okurlarımızla paylaşmaktayız. Özetle, tiraj raporumuzu yıllardır düzenli olarak açıklamaktayız. İsteyen, bugünden geriye bütün net satış rakamlarımızı bu raporlarda görebilir.

Tekrarlayalım, STAR Gazetesi bugün değil uzun süreden beri tiraj güvenliği konusunda mücadele veren bir gazetedir. Çünkü, sistemdeki adaletsizlikten en çok zarar gören gazetedir.

Özellikle, tirajlara oranla büyük bir adaletsizlik gösteren ilan-reklam dağılımındaki tabloya karşı kurumsal olarak itirazımız kamuoyunun malumudur. Türkiye'de geleneksel olarak bazı gazetelerin reklam pastasından hak ettiklerinden daha fazlasını almaları; buna karşın STAR gibi yükselen markaların adaletsizliğe maruz kalması sektörün en temel sorunudur.

Yıllardır yazılı basın sektörünü yanlış uygulamaları ile itibarsızlaştıran kurumların ürettiği adaletsiz sistemin hemen bugün değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Medyadaki haksız rekabet sisteminin vakit geçirilmeden yıkılması, doğru tiraj ve doğru ilan dağılımının temin edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Medya kendi iradesi ve çabasıyla sorunların üstesinden gelebilir. Gelmelidir de.

Ocaktan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR