GÜNCEL

O yorumları meğer parayla tutulan kişiler yazıyormuş! Ertuğrul Özkök uyardı

İnternetten alışveriş yaparken diğer kullanıcıların yorumlarına bakarak bir ürün satın alıyorsanız eğer Özkök'ün bu uyarısına kulak verin. Meğer o yorumlar sahteymiş! Nasıl mı?

O yorumları meğer parayla tutulan kişiler yazıyormuş! Ertuğrul Özkök uyardı

'Çılgın indirim' diyerek internetin başında sabahlayanlar mı dersiniz yoksa camları çerçeveleri kırarak mağazalara dalanlar mı! Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök özellikle internetten yorumlara bakarak ürün alanları üzecek bir yazı kaleme aldı. Özkök o yorumların bir çoğunun sahte ve parayla tutulmuş kişiler tarafından yazıldığını ifade etti.

EFSANE CUMA’DA OKUDUĞUNUZ ÜRÜN YORUMLARININ YÜZDE 30’U SAHTEYMİŞ

Cumartesi günü Wall Street Journal’da okuduğum bir habere göre internet üzerinden alışveriş yaparken ürünlerle ilgili öteki kullanıcıların yorumlarını okuyorsunuz ya...

Bunların yüzde 30’dan fazlası sahteymiş. Yani bunları yapay zekâ veya parayla tutulmuş kişiler yazıyormuş. Amazon bunu önlemek için yılda 400 milyon dolar para harcıyormuş.

Geçen yıl 13 milyon sahte yorum tespit edilip çıkarılmış. Amazon bugünkü yorumların yüzde 99’unun otantik olduğunu söylüyor. Bilmiyordum, Apple online satış sistemindeki bütün ürün yorumlarını çıkarmış.

O yüzden dikkat...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar