GÜNDEM

O şehri salgın bile durduramadı! Neler yapılmış neler

Gaziantep'in Türkiye ekonomisinde ilk 5’e girme yolunda ilerlediğini belirten Posta yazarı Hakan Çelik, koronavirüs salgınında neler yapıldığını konuşmak için Fatma Şahin’i aradığını ifade etti. "Salgın da Gaziantep’i durduramamış, büyüme, üretim, ihracat hedefleri yukarı yönlü olarak revize edilmiş." diyen Çelik, yapılan çalışmaları madde madde sıraladı.

O şehri salgın bile durduramadı! Neler yapılmış neler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i aradığını ve salgın sürecinde yapılan çalışmaları sorduğunu belirten Posta yazarı Hakan Çelik, şöyle bir özet geçti ve "Salgın nedeniyle seyahat sınırlamalarının bittiğinde ilk gideceğim şehirlerden biri Gaziantep olacak" diye yazdı.

O şehri salgın bile durduramadı

Fatma Şahin bakanlık yıllarından bu yana takip ettiğim ve gerek Ankara’daki çalışmaları gerekse şimdi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda çok başarılı bulduğum bir isim. Gaziantepliler; esnafı, sanayi ve ticaret odalarıyla durmadan çalışıyor ve örnek bir dayanışmayla şehirlerini kalkındırıyor.

Suriye kaynaklı mülteci akınının getirdiği ağır zorluklara rağmen Gaziantep, Türkiye ekonomisinde ilk 5’e girme yolunda ilerliyor. Koronavirüs salgınında neler yapıldığını konuşmak üzere Fatma Şahin’i aradım.

Anladım ki, mülteci krizi gibi salgın da Gaziantep’i durduramamış, büyüme, üretim, ihracat hedefleri yukarı yönlü olarak revize edilmiş. Gaziantep, ülkemizdeki yabancı diplomatların radarında yer alan ve çok sık ziyaret ettikleri bir yerdir. Fatma Şahin, ABD Büyükelçisi David Satterfield ile gerçekleştirdiği online görüşmenin sonuçlarını aktardı.

Büyükelçi, Gaziantep’in de içinde bulunduğu Güneydoğu illerinin güvenle ve rahatlıkla ziyaret edilebileceğine dair değerlendirmelerini paylaşmış. Koronavirüsten kaynaklanan küresel seyahat engelleri aşılır aşılmaz ABD’den de önemli sayıda turist bölgeye gelebilecek.

Amerikalılar yeme içme kültüründe dünya çapında marka olan, binlerce yıllık geçmişi, Zeugma Mozaik Müzesi ve Hayvanat Bahçesi ile de tanınan Gaziantep’e büyük ilgi duyuyor. Çok geniş bir uçuş ağına sahip olan Türk Hava Yolları Kuzey Amerika’yı, Avrupa, Ortadoğu ve Anadolu şehirlerine çok sık frekanslarla bağlıyor.

Bu da büyük bir avantaj. Ben Güneydoğu’ya kadar gelen bir ABD’linin Hatay, Mardin ve Şanlıurfa gibi diğer önemli merkezleri de görmek isteyebileceğini tahmin ediyorum. Hatta bunlara bir de Kapadokya’yı ekleyebilirler.

Fatma Şahin’in çalışmalarının tamamını buradan paylaşamıyorum, zira bir iki sayfa tutacak kadar çok şey hayata geçirilmiş.

Özetliyorum:

Şehirde neredeyse dezenfekte edilmeyen nokta bırakılmamış.
Giriş çıkışlara sağlık standı kurulmuş.
Sosyal mesafe kuralının daha etkili ve caydırıcı şekilde takip edilmesi için drone destekli teknolojik denetimler başlamış. Karantina takip cihazını kullanıma almışlar.
Toplu ulaşım araçlarında, sıkı denetim altında yeni düzene geçilmiş.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara 50 bin adet sabun ve temizlik malzemesi temin edilmiş.
65 yaş üstündekilere kahvaltılık yardımı, ihtiyaç sahibi 11 bin aileye de düzenli gıda yardımının devamına karar verilmiş.
Siperlik ve temel medikal malzemelerin, Gaziantep kuruluşu GASMEK tarafından üretimine ve dağıtımına başlanmış...
Bence Belediye’nin bütün bu faaliyetleri kadar önemli bir şey de Fatma Şahin’in sokakta insanların arasında olması ve her zaman kolaylıkla ulaşılabilmesi. Salgın nedeniyle seyahat sınırlamalarının bittiğinde ilk gideceğim şehirlerden biri Gaziantep olacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar