GÜNDEM

"O Savcı FETÖ"cü haberine 24 saatte takipsizlik

Cumhuriyet yönetici ve yazarlarına yönelik operasyonu yapan savcının FETÖ sanığı olduğu haberi için açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

"O Savcı FETÖ"cü haberine 24 saatte takipsizlik

Cumhuriyet'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam'ın, FETÖ/PDY davasında yargılandığı haberini yaptıkları gerekçesiyle Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında başlatılan soruşturmaya, 24 saat sonra takipsizlik kararı verildi.

SABAH SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca, Gazeteci Yılmaz Özdil ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında Cumhuriyet'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam'ın FETÖ/ PDY davasının sanıkları arasında yer aldığını haberleştirmeleri üzerine dün soruşturma başlatılmıştı.

"TERÖRLE MÜCADELE EDEN KİŞİLERİ HEDEF GÖSTERMEK"

Savcılık, Özdil ve Pehlivan tarafından kaleme alınan yazıları, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçu kapsamında rutin olarak ele alarak 2 Kasım'da re'sen incelemeye aldı.

"SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUŞMADIĞINDAN..."

Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda, Özdil ve Pehlivan hakkında 24 saat sonra "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçunun yasal unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar