REKLAM

O reklama yasak geldi

Kellogg's'un Special K adlı ürünü için hazırlanan reklam kampanyası kaloriyle ilgili çıkan tartışmalar nedeniyle yasaklandı.

O reklama yasak geldi
GAZETECİLER.COM - İngiltere'de, Kellogg's'un Special K adlı ürünü için hazırlanan reklam kampanyası kaloriyle ilgili çıkan tartışmalar nedeniyle yasaklandı.

Leo Burnett tarafından hazırlanan televizyon reklamında kahvaltı hazırlayan bir kadın yer alıyordu. Reklamda dış ses tarafından Special K ürünün 114 kaloriye sahip olduğu söyleniyor ve ekran yazısında ise dış sesi destekler nitelikte 30 gramlık bir porsiyonda 114 kalori ve 0.6 yağ olduğu yazıyordu.

Advertising Standarts Authority (Reklam Standartları Otoritesi), yayınlanan reklamın yanıltıcı ve 114 kalorinin mısır gevreği ile birlikte kullanılacak sütü içerip içermediğinin belirsiz olduğuna dair bir şikayet aldı. Kellogg's ise reklamın oldukça açık ve anlaşılır olduğunu ve bahsedilen kalori miktarının sadece 30 gramlık bir porsiyonu içerdiğini savundu. Kellogg's ayrıca ürünün paketlerinde 30 gramlık porsiyonun ve servis edilmek için önerilen 125ml'lik yarım yağlı sütün besin değerlerinin ayrı ayrı gösterildiğini belirtti.

Ancak ASA, reklamlarda yer alan kadının mısır gevreğinin üzerine süt döktüğünü ve bu yüzden tüketicilerin reklamda geçen bilgilerin süt için de geçerli olacağına inanabileceklerini belirtti.

Sonuç olarak ASA, televizyonda gösterilmekte olan Kellogg's reklamlarını yayından kaldırdı ve reklamın 'belirtilen kalori miktarının sütü içerip içermediği bilgisini açıklamadığını ve bu yüzden reklamın yanıltıcı olduğunu' belirtti.

(Campaign Türkiye)

 

ÇOK OKUNANLAR