KİTAPLIK

O manşetler ve Manşetlerin Efendisi kitap oldu

Türkiye medyası, belli bir düşünce kalıbında olan yazarların söz sahibi olması nedeniyle uzun yıllar boyunca hep aynı notadan çaldı dersek hiç de abartmış olmayız.

O manşetler ve Manşetlerin Efendisi kitap oldu
GAZETECİLER.COM - Türkiye medyası, belli bir düşünce kalıbında olan yazarların söz sahibi olması nedeniyle uzun yıllar boyunca hep aynı notadan çaldı dersek hiç de abartmış olmayız.

Atılan manşetler, yapılan yorumlar, yazılan makaleler neredeyse hiçbir eleştiri ile karşılaşmaksızın kamuoyuna ulaşmıştır. Bu nedenle söz konusu görüşler medya tarafından "tek doğru" olarak halka aktarılırken, kalabalıklar başka bakış açılarından yoksun kalmışlardır.

Son yıllarda bu tekelin kırılması ile farklı sesler ortaya çıksa da belli medya çevrelerinin tutumu değişmemiş; aynı "yayın ilkelerini" -belki de tirajlarından aldıkları güçle- sürdürmeye devam etmişlerdir.

DenemeGazeteci ve yazar Bilal Çetin içeriden biri olarak medyanın son yıllardaki artık tahammül edilemez olan bu tutumunu kaleme aldığı kitapla sert bir şekilde eleştiriyor. Manşetlerin Efendisi - Muhtar Olamaz Dediler Başbakan Oldu isimli kitabında Çetin,  "büyük" gazetelerin manşetlerinin, "büyük" yazarların yorumlarının nasıl bir "görev" duygusuyla yazıldığını, AK Parti ve Başbakan Erdoğan özelinde gözler önüne seriyor. 

Çetin kitabında "Genç subaylar tedirgin", "Muhtar bile olamaz", Laikliğe kurşun", "Tayyip Baksana Kaç Kişiyiz Saysana", "Milli İrade Burada", "Tehlikenin farkında mısınız?", "411 el kaosa kalktı" gibi  manşetlerin hikayelerini anlatıyor. Bu manşetlerin hikayeleri aslında yakın dönem Türkiye'nin de tarihi... 

ÇOK OKUNANLAR