REKLAM

O cep telefonu reklamı için özür diledi ve...

Casper'ın televizyonlarda yayınladığı reklam filmi, sosyal medyada cinsiyetçi olduğu gerekçesiyle büyük tepki çekmişti.

O cep telefonu reklamı için özür diledi ve...
GAZETECİLER.COM -
Teknoloji markası Casper’ın son akıllı telefonu VIA V9 Park Tv reklam filmi sosyal medyada ‘cinsiyetçi’ olduğu gerekçesiyle büyük tepki çekmişti.

Kadınların teknolojiyi anlamakta zorluk çektiği ima edilen reklamda erkek bedeni üzerinden verilen örneklerle kadın ilgi alanının sınırları belirtiliyor. Aynı zamanda reklam filmi konuşma tarzıyla itici bir görsel oluşturularak kalıplaştırılmış bir kadın algısı yaratılıyor. Sosyal medyada topladığı tepkiler üzerine Change.org.’da reklam filminin kaldırılması ve Casper’ın kadınlardan özür dilemesi için kampanya başlatıldı.

Casper önce yaklaşık 4000’e yakın imza toplanan reklamı TV yayınından kaldırdı, daha sonrasında ise 14 Ağustos Cuma günü internet üzerinden yaptıkları canlı yayında bir açıklama yaparak özür dilediler. Casper, Change.org üzerinden, bundan sonra kadın örgütlerinin sesine kulak vereceğini dile getirdi. Erktolia cinsiyetçilikle mücadele etmek isteyen herkese de destek olmaya hazır olduğunu duyurdu.



CASPER'IN CHANGE.ORG'DA YAPTIĞI AÇIKLAMA:

Merhaba,

Biz teknolojiyi seven, kullanan ve Casper Bilgisayar’da marka iletişimini yürüten üç kadınız.

Yayındaki Casper VIA V9 Park TV reklamının yapım ve yayını konusunda ajanslarımızla birlikte üç ay süren yoğun bir çalışma dönemi geçirdik.

Bugün geldiğimiz noktada reklamımızın, bazı kişilerde “Kadınlar teknolojiden anlamaz.” mesajı içerdiğine dair oluşan algıdan rahatsız ve üzgünüz.

14 Ağustos Cuma saat:13.00 – 13.30 arası casperbilgisayartr Youtube kanalından yapacağımız canlı yayında, TV reklamının fikir sürecini ve hissettiklerimizi sizinle paylaşmak, @casperturkiye twitter hesabına ileteceğiniz sorulara yanıt vermek istiyoruz.

Görüşmek üzere,

Charlotte LAMPRECHT - Casper CEO
Feray KARAMAN - Pazarlama Direktörü
Dilek İYİGÜN - Kurumsal İletişim Müdürü
ÇOK OKUNANLAR