GÜNCEL

O adrese giden umduğunu bulamıyor! Abdülkadir Selvi araştırdı meğer...

CHP'li Murat Emir'in şehitler için toplanan paranın peşine düştüğünü ve doğru yaptığını söyleyen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi meğer kendisi de bir araştırma yapmış. İlginç bir hata ile karşılaştığını ifade eden Selvi, paranın akıbeti konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını, sıkıntının adreste olduğunu belirtti.

O adrese giden umduğunu bulamıyor! Abdülkadir Selvi araştırdı meğer...

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın adresi olarak gösterilen yere gidenler vakıf binasını bulamıyor. Tıpkı CHP'li vekil Murat Emir gibi... Abdulkadir Selvi de şehit paralarının toplandığı ve bir türlü belirtilen adreste bulunamayan vakıf için bir araştırma yaptı ve şaşkına çeviren bir hata ile karşılaştı. Şehit paralarının akıbeti konusunda herhangi bir sorun yokmuş meğer...

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın olduğu bina

ŞEHİT PARALARININ AKIBETİ NE OLDU?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şehitler için toplanan yardımların peşine düştü. 15 Temmuz’dan sonra kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın adresi olarak gösterilen ‘Kale Mahallesi, Işıklar Caddesi, No: 6, Altındağ’ adresine gitti. Ama o adreste vakıf yoktu. O da “hayalet bina”nın altında açıklamalar yaptı. “Şehit ve gaziler için toplanan 309 milyon lira nerede?” diye sordu. Muhalefetin görevi iktidarı denetlemektir. Doğru olanı yaptı.

Ama sadece o düşmedi bu işin peşine. Biz de araştırdık. İlginç bir hata ile karşılaştık. Vakfın adresi tescil edilirken, bina numarası 6 olarak yazılmış. Ama o adresteki bina vakfa ait değil. Vakfın merkezinin numarası 6 değil, 16. Adresin düzeltilmesi için 20 Kasım 2019 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmış. Yani vakıf bu adreste görev yapacak.

Şehit ailelerine ve gazilere 310 milyon 236 bin 121 TL yardım toplanmış. Nemalanmış haliyle 338 milyon 971 bin 731 TL ediyor. Bir de Beşiktaş patlamasından sonra yapılan yardım kampanyası var. Oradan da 52 milyon 29 bin 365 TL toplanmış. Bu para da nemalandırılmış. 58 milyon 262 bin 47 TL olmuş. Peki bu paraların akıbeti ne olmuş? 10 milyon TL vakfın kuruluş mal varlığı olarak bloke edilmiş ama paranın tamamı o değil. O paralar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun hesabında tutuluyor. Beşiktaş saldırısından sonra toplanan paralarla birleştirilerek, toplam 344 milyon 797 bin 978 TL vakfın hesabına yatırılacak. Paraların akıbeti konusunda bir sorun yok. Tabii bir de adresi doğru yazmayı başarsaydık...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar