GÜNDEM

Nurseli İdiz'den Melek Baykal'a jest

Melek Baykal hastalanınca, Nurseli İdiz Şen Makas’ta rolü devraldı.

Nurseli İdiz'den Melek Baykal'a jest

Ekran ve tiyatrodan bir süredir uzak kalan ünlü oyuncu Nurseli İdiz, Tiyatrokare’nin 'Şen Makas' adlı interaktif komedisinde Melek Baykal’ın rolünü devralarak, sahneye dönüş yapıyor. İdiz, hem meslektaş olarak değer verdiği, hem insan olarak çok sevdiği Melek Baykal’ın çağrısına olumlu dönüş yaparak, Tiyatrokare’nin gişe rekoru kıran komedisinde oynamayı kabul etti.

Hafta başında Bodrum’da ani bir fıtık ameliyatı geçiren Melek Baykal, perdenin kapanmaması için ameliyat masasından Tiyatrokare’nin genel sanat yönetmeni Nedim Saban’ı arayarak: “ Tiyatrokare perde kapatmasın, bunca ilgi gören ve Ekim ayında pekçok ilde perde açacak olan oyunumuz devam etsin, gerekirse yerime biri bulunsun” demişti. Nedim Saban, Melek Baykal’a Bodrum’da sürpriz bir hastane ziyareti yaparak, rolünün emin ellerde olduğunu müjdeledi. Tiyatrokare’nin iki farklı oyununda rol alarak yıllar sonra sahneye dönüş yapan Melek Baykal’ın “Şen Makas” ta oynadığı Ahu karakteri bundan böyle Nurseli İdiz tarafından yorumlanacak, “Ahududu” oyunu için ise Baykal’ın tekrar sağlığına kavuşması beklenecek.

Amerikan Tiyatro Tarihi’nde en uzun süreli oynanan komedi olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen “Şen Makas”, seyircinin çözümlediği bir interaktif komedi. Dünyada Charlie Chaplin Komedi Ödülü’nü alan tek oyun olan “Şen Makas”, 35 yıldır Boston ve Washington’da aralıksız olarak perde açıyor. Seyirciler tanık oldukları bir cinayeti oyuncuları sorgulayarak ve sosyal medyadan yardım alarak çözmeye çalışıyorlar. Oyun her gece farklı biçimde sonlanıyor ve değişik biçimde oynanıyor.

Tiyatrokare’nin yıllar önce Türkiye’ye getirdiği oyunun yeni versiyonu Nedim Saban tarafından yorumlandı ve Şubat 2018’de Schwarzkopf Professional’ın ana sponsorluğunda perde açtı. Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı yeni versiyonda Veysel Diker, Cem Güler, Müge Kement, Özgür Yetkinoğlu rol alıyor. Ünlü sunucu Jess Molho ise oyunun gidişatını yönlendiren bir komiser yardımcısını canlandırıyor. Melek Baykal oyunda, güzellik ve bakımına düşkün sosyetik bir dul kadını oynuyordu.

Kadroya yeni katılan Nurseli İdiz, bazı sağlık sorunları nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldığı tiyatro sanatına vefa borcunu ödemek için Tiyatrokare’ye katıldığını belirtirken:” Bu aynı zamanda bir mesleki dayanışma! Hastalık da sağlık da insanlar için, Melek Baykal’ın en kısa zamanda sağlık sorunlarını aşarak, sahneye dönmesini umuyorum. ” dedi. İdiz, kariyerinde özel bir yeri olan tiyatro sanatının artık merkezde olacağını ve dizi tekliflerini tiyatroya göre ayarlayacağını belirtti. 30 yıldır dostu olan Nedim Saban ile daha önce televizyonda birlikte çalıştığını, ancak tiyatroda yollarının bu zamana kadar kesişmediğini vurgularken, Melek Baykal gibi usta bir komedyenin rolüne layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyledi. Melek Baykal ise hasta yatağından çektiği mesajda, “Çok pekçok sevindim ki bomba gibi oyuncu geliyor. O çok önemli bir kadındır ve eminim ki çok özel ve güzel yürekli ekibim en az beni sarıp sarmaladıkları kadar Nurseli’yi de el üstünde tutacaklardır. Alkışlarınız gümbür gümbür olacak. Tüm dualarım sizinle canlarım” dedi.

'Şen Makas' 7 Ekim'de Caddenostan Kültür Merkezi'nde

Nurseli İdiz’li Şen Makas, 7 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde perde açacak. Oyun Ekim ayı boyunca İstanbul’da Trump Kültür Merkezi, Kenter Tiyatrosu, Silivri ve turnelerde Edirne, Kocaeli, Adana, Ceyhan, Mersin, Diyarbakır, İskenderun, Şanlıurfa, Antakya, Mardin’de perde açacak, Kasım ayında ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Trump Kültür Merkezi, Kenter Tiyatrosu, Ankara, Antalya, Konya, Aksaray, Isparta’da oynanacak.

Tiyatrokare, sezonda ayrıca dokuz yıldır süren Leyla’nın Evi, üç yıldır süren Ahududu oyunlarını dönüşümlü olarak sunacak ve Ocak ayından itibaren Mark Haddon’un ünlü romanı Süper İyi Günler’i, Ford’un sponsorluğuyla sergileyecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar